НапоїСмузі

Смузі з запеченого гарбуза з апельсином і курагою

Нещодавно я запікала на десерт гарбуз з медом і апельсиновою цедрою 🍊🎃. Гарбуз був досить великий, тому у мене залишилося трохи гарбузової м’якоті. Думала я думала, що з неї можна приготувати й вирішила зробити смачний пряний смузі на гарбузовій основі. Щоб зробити смузі ще корисніше, я додала в нього апельсин і курагу. В результаті вийшов надзвичайно яскравий, помаранчевий смузі, який одним своїм виглядом відкидає в бік смуток і покращує настрій! 😄

Цей гарбузовий напій обов’язково сподобається не тільки дорослим, але й діткам. Так що, якщо Ваш малюк не особливо любить гарбуз сам по собі, то в смузі він точно припаде йому до смаку.

Зверніть увагу, що апельсини й мед протипоказані алергікам. Якщо у Вас є алергія на цитрусові, виберіть інший рецепт на нашому сайті.

Інгредієнти:

  • Печеного гарбуза 300 грамів
  • Апельсин 1 штука
  • Кураги 50 грамів
  • Вершкового масла (або будь-якого рослинного) 20 грамів
  • Квіткового меду (можна замінити сиропом топінамбура або кленовим сиропом) 2 столові ложки
  • Меленої кориці 1/2 чайної ложки

Приготування:

  1. Запікаємо гарбуз. Розріжте його на дві частини, очистіть від серцевини з насінням. Видаліть шкірку, а м’якуш поріжте на тонкі часточки.
  2. Викладіть гарбузові шматочки на змащену маслом жароміцну форму. Зверху змастіть їх медом і посипте корицею. З апельсина зніміть цедру, використовуючи спеціальне пристосування або дрібну тертку. Посипте цедрою шматочки гарбуза.
  3. Форму з гарбузом поставте у включену на 180 градусів духовку і запікайте до м’якості приблизно 30-40 хвилин.
  4. Готуємо гарбузовий смузі. Остиглі шматочки запеченого гарбуза перекладіть в блендер. Курагу помийте і залийте окропом на 10 хвилин. Злийте воду і додайте курагу в чашу блендера. Апельсин розберіть на часточки, очистіть від жорстких плівок і додайте до інших компонентів.
  5. Увімкніть блендер на повну потужність і збивайте до отримання однорідної маси. Потім залийте апельсиновий сік і знову перемішайте інгредієнти протягом декількох секунд. Перелийте смузі в прозорі склянки. Прикрасьте за бажанням.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Бананово-журавлинний смузі

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close