
Пекінська капуста – звичний овоч для різноманітних салатів, супів і інших ситних страв. Але чомусь мало хто її використовує для створення корисних напоїв. Дуже навіть дарма! Спробуйте приготувати смузі з пекінською капустою і Ви обов’язково залишите захоплені відгуки до цього рецепту 😉.
«Пекінка» або петсай, як її називають в Китаї, володіє нейтральним смаком і, на відміну від білокачанної капусти, не має специфічного капустяного запаху, що робить напій більш приємним і вишуканим.
Пекінська капуста також володіє множинними корисними властивостями. Регулярне вживання цього овоча нормалізує травлення, допомагає виводити з організму важкі метали, тому, що, завдяки вмісту клітковини, капуста як губка вбирає токсини. Гарний настрій, міцний сон, гарне волосся і шкіра – це далеко не повний список принад, які творить очищення організму.
До речі, щоб смузі з китайською капустою придбав більш ніжний і неповторний смак, в нього необхідно додати трохи солодких фруктів і лимонний сік. Так у Вас вийде не тільки корисний, але і дуже смачний напій.
Для того, щоб наповнити цей детокс-смузі ще більшою кількістю корисних речовин, я додала в нього свіжий шпинат 🌱. Якщо у Вас немає шпинату, то можна додати будь-який зелений листовий салат або зелень – вийде не менш корисно.
Інгредієнти:
- Пекінської капусти 150 грамів
- Шпинату 100 грамів
- 1 банан
- 1 ківі
- Мінеральної води (можна просто фільтрованої) 200 мілілітрів
- Лимонного соку 1 столова ложка
- Насіння льону 1 щіпка
- Меду 1 чайна ложка
Приготування:
- З пекінської капусти зніміть верхні несвіжі листочки й сполосніть. Далі, за бажанням, можете або відірвати кілька верхніх листів або ж просто відрізати частину капусти й нашаткувати її.
- Шпинат сполосніть під краном і трохи висушіть на рушнику. Відберіть мляві листочки й порвіть руками на шматки меншого розміру. У смузі можна кидати не тільки листочки, а й тоненькі стеблинки, вони також є дуже корисними.
- Капусту і шпинат викладіть в чашу блендера, залийте четвертою частиною зазначеної кількості води.
- Не виливайте всю воду відразу тому, що зелень не подрібнюється як слід, її потрібно вливати поступово (збили-влили трохи), і так кілька разів, поки не вийде однорідна суміш. Якщо у Вас потужний блендер, то можна відразу закладати всі інгредієнти.
- Банан і ківі звільніть від шкірки, наріжте шматочками й додайте в зелену суміш. Банан можна попередньо охолодити в морозильній камері, щоб зробити напій більш пишним і прохолодним.
- Потім додайте підсолоджувач, сік лимона і зерна кунжуту. Збивайте інгредієнти до отримання однорідного смузі.
- Перелийте напій в баночку для смузі або звичайний стакан і прикрасьте кунжутом.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Смузі з банана і черешні