НапоїСмузі

Смузі з нектарина й абрикоса

Ми вже не раз використовували з Вами абрикос в приготуванні смузі 🍑. Такі напої завжди виходили красивими, яскравими і потрібної консистенції. Сьогодні до абрикосу я вирішила додати нектарин (різновид персика, яким, до речі, можна замінити нектарин в разі необхідності). Смак напою змінився, але не сильно, а ось виражений присмак абрикоса все ж забив досить нейтральний смак нектарина. Проте, визначеної корисності цей плід все ж додав до нового смузіку 😊.

Нектарини багаті вітаміном A, містить вітамін C, E, вітаміни групи B, а також мідь, невелика кількість фосфору, магнію і калію. Завдяки великому вмісту клітковини, нектарин надовго забезпечує відчуття ситості, тому смузі з його участю можуть замінити повноцінний сніданок. Так само нектарин має сечогінну властивість, що важливо влітку, коли в спекотну жару частенько набрякають ноги. Так що цей фруктовий смузі допоможе Вам швидше прибрати надлишок води з організму.

Впевнена, що після цього сонячного смузі Ваш день заграє новими фарбами! ☀

Інгредієнти:

  • Нектарин 2 штуки
  • Абрикосів 5-6 штук
  • 1/2 банана
  • Натурального йогурту (можна замінити кефіром або будь-яким йогуртом рослинного походження) 250 мілілітрів
  • Насіння льону 1 чайна ложка
  • Меду 1 чайна ложка
  • Волоських горіхів (очищених) 1 жменя
  • Насіння маку і білого кунжуту (для прикраси) 1 щіпка

Приготування:

  1. Банан очистити, нарізати кільцями і покладіть в морозилку на 30 хвилин. Якщо часу немає, то це можна не робити.
  2. Тим часом займіться підготовкою інших інгредієнтів. Нектарин і абрикоси ретельно вимийте. Нектарин зазвичай має досить щільну шкірку, тому, якщо Ви не любите шматочки шкіри в смузі, то шкірку можна зняти за допомогою ножа. Абрикоси і нектарини розділіть на дві частини, видаліть кісточки, а м’якоть наріжте шматочками.
  3. У чашу блендера влийте йогурт, до нього закиньте підготовлені шматочки абрикосів, нектарина і підмерзлого банана. Туди ж додайте мед, волоські горіхи і насіння льону. Вміст блендера збийте на високій швидкості до отримання однорідної маси.
  4. Перелийте смузі в стакани, посипте кунжутом і маком і прикрасьте фігурною часточкою нектарина. Смузі повинен вийти досить рідкої консистенції, тому його можна пити через товсту трубочку.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Смузі з запеченого гарбуза з апельсином

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close