НапоїСмузі

Смузі з кавуна і базиліка

Врятуватися від спеки завжди допоможе легкий освіжаючий смузі з кавуна. Свіжий базилік прекрасно поєднується з цією літньою ягодою, підкреслюючи її смак. До речі, замість зеленого базиліка можна додати листочки м’яти, але це вийде вже зовсім інший, але не менш смачний напій.

Кавун – дуже корисна ягода сімейства гарбузових. У ній міститься велика кількість каротину, фолієвої кислоти й сполук калію. Кавуновий сік є цінним джерелом фруктози, яка засвоюється організмом швидше, ніж звичайний цукор. Завдяки своїм сечогінним властивостям, м’якуш кавуна усуває набряки, викликані захворюваннями нирок або серцево-судинної системи. Клітковина, яка міститься в кавуні, підсилює перистальтику кишечника і допомагає вивести з організму надлишок холестерину.

Інгредієнти:

  • М’якоті кавуна 400 грамів
  • Пломбіру 200 грамів
  • Базиліка 2 гілочки
  • 4 кубики льоду (для подачі)

Приготування:

  1. Кавун очистіть від шкірки й кісточок. Поріжте м’якуш на шматочки для того, щоб її було зручніше подрібнювати.
  2. У чаші блендера з’єднайте шматочки кавуна, пломбір та дрібно нарізані листочки базиліка.
  3. Збийте інгредієнти на максимальній швидкості, щоб вони повністю злилися між собою.
  4. Перелийте готовий смузі в стаканчики або інший порційний посуд, прикрасьте гілочкою базиліка або скибочкою кавуна. Додатково покладіть в кожну порцію кілька кубиків льоду.

Смачного!

Вам також може бути цікаво: Смузі з яблука і груші з базиліком

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close