НапоїСмузі

Смузі з динею, лимоном, лаймом і м’ятою

Хочеться чогось прохолодного та освіжаючого в спекотний день? Приготуйте собі підбадьорливий смузі з використанням лимона, лайма і м’яти 🌱🍋🍈. Ці три компоненти чудово тонізують організм, але головною складовою цього смузі все-таки є соковита ароматна диня. Я особисто вважаю це найкращим поєднанням, коли нудотно-солодку диню доповнюють кислий лимон і гіркуватий лайм, а листочки м’яти дають приємний посмак, що охолоджує.

Головне – вибрати «правильну» диню. Вона повинна бути солодкою, запашною і стиглою, але при цьому мати щільну шкірку без підгнилих місць. Стигла, солодка диня просто ідеально підходить для приготування смузі, дає потрібну консистенцію і приємний смак.

До речі, якщо Ви не знали, диня має в своєму складі не тільки вітаміни та мінерали, а й інші не менш корисні речовини: клітковину, пектин, натуральні цукри. Завдяки цьому багатому набору, смузі з дині приносить організму неймовірну користь: покращує роботу органів травлення, зміцнює серце і судини, омолоджує шкіру і волосся, доброчинно позначається на стані гормональної та нервової системи, підвищує настрій.

Лимон і лайм, у свою чергу, натуральним шляхом підвищують опірність організму до різних інфекцій.

Інгредієнти:

  • М’якоті дині 200-250 грамів
  • Лайма ¼ частина
  • Лимона ½ частину
  • Меду 1 чайна ложка (за бажанням, в залежності від солодкуватості дині)
  • М’яти 2 гілочки
  • Кубики льоду

Приготування:

  1. Диню і цитрусові помийте під проточною водою. Диню повністю звільніть від насіння, а м’якуш наріжте шматочками середнього розміру. Диню краще попередньо заморозити в морозильній камері протягом 15 хвилин.
  2. У лимона і лайма також приберіть насіння. Наявність насіння може зіпсувати смак смузі, зробивши його гірким, тому від них краще позбутися. Наскільки можливо, відокремте м’якуш цитрусів від білих плівок.
  3. У контейнер блендера закиньте підготовлені інгредієнти, додайте мед. Якщо Ваша диня дуже солодка, то мед можна не додавати.
  4. Листочки м’яти відокремте від гілочок, сполосніть, струсіть зайві краплі й помістіть до інших складових.
  5. Увімкніть блендер на повну потужність і збивайте до отримання густої пишної маси.
  6. Перелийте смузі в стакани, додайте кілька кубиків льоду, прикрасьте м’ятою і лимоном.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Смузі з запеченого гарбуза з апельсином

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close