
Хочеться чогось прохолодного та освіжаючого в спекотний день? Приготуйте собі підбадьорливий смузі з використанням лимона, лайма і м’яти 🌱🍋🍈. Ці три компоненти чудово тонізують організм, але головною складовою цього смузі все-таки є соковита ароматна диня. Я особисто вважаю це найкращим поєднанням, коли нудотно-солодку диню доповнюють кислий лимон і гіркуватий лайм, а листочки м’яти дають приємний посмак, що охолоджує.
Головне – вибрати «правильну» диню. Вона повинна бути солодкою, запашною і стиглою, але при цьому мати щільну шкірку без підгнилих місць. Стигла, солодка диня просто ідеально підходить для приготування смузі, дає потрібну консистенцію і приємний смак.
До речі, якщо Ви не знали, диня має в своєму складі не тільки вітаміни та мінерали, а й інші не менш корисні речовини: клітковину, пектин, натуральні цукри. Завдяки цьому багатому набору, смузі з дині приносить організму неймовірну користь: покращує роботу органів травлення, зміцнює серце і судини, омолоджує шкіру і волосся, доброчинно позначається на стані гормональної та нервової системи, підвищує настрій.
Лимон і лайм, у свою чергу, натуральним шляхом підвищують опірність організму до різних інфекцій.
Інгредієнти:
- М’якоті дині 200-250 грамів
- Лайма ¼ частина
- Лимона ½ частину
- Меду 1 чайна ложка (за бажанням, в залежності від солодкуватості дині)
- М’яти 2 гілочки
- Кубики льоду
Приготування:
- Диню і цитрусові помийте під проточною водою. Диню повністю звільніть від насіння, а м’якуш наріжте шматочками середнього розміру. Диню краще попередньо заморозити в морозильній камері протягом 15 хвилин.
- У лимона і лайма також приберіть насіння. Наявність насіння може зіпсувати смак смузі, зробивши його гірким, тому від них краще позбутися. Наскільки можливо, відокремте м’якуш цитрусів від білих плівок.
- У контейнер блендера закиньте підготовлені інгредієнти, додайте мед. Якщо Ваша диня дуже солодка, то мед можна не додавати.
- Листочки м’яти відокремте від гілочок, сполосніть, струсіть зайві краплі й помістіть до інших складових.
- Увімкніть блендер на повну потужність і збивайте до отримання густої пишної маси.
- Перелийте смузі в стакани, додайте кілька кубиків льоду, прикрасьте м’ятою і лимоном.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Смузі з запеченого гарбуза з апельсином