НапоїСмузі

Смузі з ананасом, чорносливом, червоним апельсином і манго

Я часто готую прості смузі, які не потребують дорогих продуктів, але іноді бувають особливі випадки, як, наприклад, майбутнє свято або звичайні посиденьки з друзями. Приймаючи гостей, я завжди намагаюся їх здивувати чимось гарним, смачненьким і, бажано, корисним. Тому в такі дні у мене на столі обов’язково присутній якийсь незвичайний смузі.

Один з таких рецептів я хочу представити Вам сьогодні. Ні в якому разі не подумайте, що приготування цього напою буде дуже складним і займе багато часу! Навіть самий, здавалося б, «замудрений» смузі готується не більше 10-25 хвилин. Але ж захоплення Ваших друзів варто того, правда?

Мій новий смузі складається з трьох шарів: перший – це шар соковитого ананаса і чорносливу (чорнослив краще заздалегідь замочити в теплій воді), другий – з червоних апельсинів і банана, а третій – з солодкого манго. У підсумку виходить яскравий, соковитий смузі, який підкорить смаком будь-якого гурмана! Отже, приступимо!

Інгредієнти:

  • Ананаса 100 грамів
  • Чорносливу 1-2 штуки
  • Червоного апельсина 1/2 штуки
  • Банана 1/2 штуки
  • Манго 50 грамів

Приготування:

  1. Готуємо шар з чорносливу й ананаса. Як я вже писала вище, чорнослив краще заздалегідь замочити в теплій воді (бажано на всю ніч). Але якщо Ви забули це зробити, нічого страшного! Просто залийте чорнослив окропом на 20 хвилин. А поки займіться підготовкою інших інгредієнтів.
  2. Відріжте від очищеного ананаса необхідну кількість м’якоті й поріжте кубиками. У чашу блендера закиньте шматочки ананаса і набряклий чорнослив. Увімкніть блендер і збийте інгредієнти до отримання однорідної текстури. Перелийте напій у високий прозорий келих.
  3. Готуємо шар з червоних апельсинів і банана. Очистіть апельсин і банан від шкірки, поріжте фрукти шматочками, з апельсина видаліть кісточки.
  4. Промийте чашу блендера від попереднього шару і закиньте в неї шматочки фруктів. Збийте компоненти для середнього шару протягом 1 хвилини. За допомогою ложки перекладіть апельсиново-банановий шар поверх шару з ананаса і чорносливу.
  5. Готуємо манговий шар. Від свіжого манго відріжте невеликий шматочок м’якоті й очистіть її від шкірки. Наріжте м’якуш шматочками. Промийте чашу блендера в прохолодній воді і закиньте в неї шматочки манго. Подрібніть соковиту м’якуш протягом 1 хвилини.
  6. Акуратно вилийте манговий шар поверх апельсиново-бананового.
  7. Прикрасьте напій ягодами, шматочками фруктів або фізалісом. Тепер готовий тришаровий смузі з ананасом, червоними апельсинами й манго можна подавати до столу.

Примітка. Намагайтеся зробити так, щоб консистенція шарів була однаковою, інакше вони можуть просто не втриматися один на одному. Найголовніше – це нижні два шари. Вони повинні бути більш густими, а верхній – за бажанням, можна навіть зробити його зовсім рідким. Якщо Ви приготували один з шарів, а він виявився рідкуватий (фрукти бувають різної соковитості, і не завжди вгадаєш), то завжди тримайте напоготові банан. Додавши його в смузі, Ви досягнете потрібної консистенції.

Смачного!

Також можете приготувати алкогольний коктейль егг-ног зі смаком білого шоколаду

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close