Алкогольні коктейліНапої

Ожинний напій з джином і морозивом

Цей смачний десертний напій яскраво червоного кольору з «пінкою» з морозива зажадає для свого приготування деяких зусиль, але виправдає і, можливо, навіть перевершить очікування. У разі необхідності спробуйте замінити джин горілкою.

18+ Надмірне споживання алкоголю шкодить вашому здоров’ю!

Час: 30 хвилин
Складність: легко
Порцій: 4

Інгредієнти:

  • Ожини 500 мілілітрів
  • Цукру 2 столові ложки
  • Води 1 столова ложка
  • Крупно порубаного листя м’яти 1/2 стакана
  • Джин 250 мілілітрів
  • Соку лайма 4 столові ложки
  • Імбирного елю 700 мілілітрів
  • Ожинового сорбета або ванільного морозива 450 мілілітрів
  • Лід для подачі

Приготування:

  1. Нагрівайте ожину з цукром і водою в невеликій каструлі на помірно-сильному вогні. В цей час розминайте масу товкачем до отримання густої однорідної консистенції (приблизно 8 хвилин). Процідіть масу з ожини через сито в миску, протираючи м’якуш з соком, щоб позбутись насіння. Охолоджувати в холодильнику не менше ніж на 10 хвилин.
  2. Наповніть шейкер 2 столовими ложками ожинового пюре, 2 столовими ложками м’ятних листків, 60 мілілітрів джина, 1 столова ложка соку лайма і жменею льоду. Струшуйте енергійно 5-6 разів, поки напій не стане холодним, як лід.
  3. Процідіть суміш у високу склянку. Налийте 180 мілілітрів імбирного елю і трохи перемішайте. Повторіть те ж саме для інших 3 порцій. Подавайте коктейль з кулькою сорбета або морозива зверху.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Святковий Егг-ног з прянощами

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close