
Обліпиховий чай з лимоном і м’ятою
З настанням осені приходить закономірний період ароматної випічки, улюблених романів і гарячих напоїв. Коли ж настає останній зимовий місяць, і в свої права вступає перший весняний місяць, тоді слід зайнятися приготуванням ароматних чаїв. Яскравим тому прикладом обліпиховий чай, в який можна додати невелику кількість м’яти й лимона.
Саме в плодах обліпихи міститься величезна кількість органічних кислот, каротину, а також вітамінів. Як би там не було, а обліпиха за своєю суттю унікальною рослиною, яку активно використовують для заварювання корисних напоїв. Основна вимога не заливати всі інгредієнти окропом, оскільки всі корисні властивості й забезпечення якості просто випаровуються, власне, як і дим.
Інгредієнти:
- Чорного чаю 1 столова ложка
- Вода
- Лимона 2-3 часточки
- Рідкого меду 1 столова ложка
- М’яти 3-5 грамів
- Обліпихи 5 столових ложок
Приготування:
- Необхідно взяти чай, а також свіжу м’яту, кілька лимонних часточок. Всі ці інгредієнти помістіть в заварник. Компоненти заливають кип’яченою водою. Все це повинно настоюватися близько 15 хвилин.
Поки чайна консистенція настоюється, слід взяти 2.5 столових ложки обліпихи, а також столову ложку меду. Плоди обліпихи слід акуратно промити, потолочити й додати трохи меду. - Після того як чай трохи охолоне, приблизно до 40-50ºС, в нього можна додати невелику кількість обліпихи з медом. Все це повинно настоюватися протягом 15 хвилин. Чай розливають в чашки, використовуючи сито.
Примітка. При нагріванні вище 45º С у меді виявляється висока концентрація оксиметилфурфурола, тому додавання меду в чай з вищою температурою не рекомендується.
Смачного!