
Коли стоять надзвичайно спекотні літні дні, і постійно хочеться випити чогось освіжаючого. М’ята ідеальний компонент для будь-якого тонізуючого напою або смузі, тому сьогодні я поекспериментувала з цією ароматною травичкою.
Цей м’ятний смузі я вирішила відтінити м’яким смаком аґрусу й ожини. Останнім часом ми всією сім’єю вирішили скоротити солодке в нашому раціоні, а значить, смузі в цей раз буде без додаткових підсолоджувачів. З цієї причини, якщо хочете зробити смузі солодше, то використовуйте мед або інші натуральні підсолоджувачі.
Інгредієнти:
- Ожини 1 жменя
- Аґрусу 1 жменя
- Свіжої м’яти перцевої 2-3 гілочки
- Кефіру (жирність на Ваш розсуд) 1 стакана
Приготування:
- Гілочки м’яти обполосніть в холодній воді, потім відокремте листочки від стебел. Аґрус ретельно переберіть, видаліть зелені хвостики. Добре промийте ягоди за допомогою сита. Ожину також ретельно переберіть і помийте, скориставшись тим же ситом.
- У місткість блендера викладіть м’ятні листя, засипте ягоди аґрусу і додайте ожину. Залийте всі компоненти кефіром.
- Запустіть блендер на повну потужність і збивайте до отримання однорідного напою. Готовий м’ятний смузі розлийте по порційних склянках. Прикрасьте ягодами й листочками м’яти.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Сирний смузі з чорницею