НапоїСмузі

М’ятний смузі

М’ятний смузі – то, що потрібно в спекотні літні дні, коли хочеться чогось легкого, освіжаючого і підбадьорливого. М’ята має охолоджуючий присмак і приємний аромат. Напої з м’ятними листочками добре втамовують спрагу і дарують відчуття прохолоди 🌱.

Найсильнішою властивістю цієї зелені є її здатність позбавляти організм від стресів. М’ята – чудове заспокійливе, досить вжити пару гілочок, щоб мати міцний сон і повний релакс. Також м’ята допомагає впорається з мігренню, нормалізує тиск і знімає болі в шлунку.

Думаю, що ні для кого не секрет, що листочки м’яти відмінно поєднуються зі свіжими фруктами. І в цьому випадку навіть не доведеться мудрувати – наші рідні зелені яблучка підійдуть ідеально. Щоб смузі вийшов насиченим і смачним, вибирайте стиглі, соковиті й солодкі плоди. Для додання напою приємної кислинки, використовуйте ківі й лимон. Головне, щоб лимонного соку не було занадто багато, інакше смузі вийде занадто кислим. Коктейль з м’ятою при бажанні можна доповнити додатковою зеленню, наприклад, листям салату.

Поєднання м’яти, лимона й імбиру прекрасно втамовує спрагу. Таке тріо не тільки тонізує й охолоджує, але і виводить шлаки й токсини з організму, а також відновлює обмін речовин.

Інгредієнти:

  • М’яти 4 гілочки
  • 1 ківі
  • 2 яблука
  • Кореня імбиру (свіжого) 1 см
  • Салату (не обов’язково) 2 листки
  • Соку лайма чи лимона 2 столові ложки
  • Цедри лимона 1 чайна ложка
  • Меду 1 чайна ложка
  • Мінеральної води без газу 100 мілілітрів

Приготування:

  1. М’яту і листя салату сполосніть під струменем проточної води й обсушіть. Листочки м’яти відокремте від гілочок, а листя салату порвіть руками на більш дрібні частини. Зелень закиньте в чашу блендера, залийте вказаною кількістю мінеральної води й збивайте до подрібнення м’яти й салату.
  2. Яблуко і ківі очистіть від шкірки. Розріжте яблуко на 4 частини й видаліть серцевину. Наріжте фрукти шматочками й помістіть в чашу блендера до зелені. Туди ж киньте невелику порцію кореня імбиру, попередньо очищеного і подрібненого на металевій тертці.
  3. Для збалансованого смаку додайте в смузі сік лимона і підсолоджувач, а для більш вираженого запаху додайте трохи лимонної цедри. Збийте масу ще разок разом з фруктами й добавками.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Сирний смузі «Полуниця з вершками»

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close