М’ятний джулеп

М’ятний джулеп – традиційний американський напій на основі бурбона, цукру і м’яти. Джулеп зазвичай подають крижаним, з величезною кількістю колотого льоду. Для нього навіть спеціально були придумані срібні й олов’яні келихи, які довго тримають холод і самі покриваються інеєм. Вперше джулеп стали готувати в XVIII столітті на півдні США. Напій всім своїм виглядом уособлював багатство: срібна чаша, першокласний віскі, гора льоду, який в ті часи на півдні був задоволенням не з дешевих. Якщо у вас немає срібних чаш для джулепа, не впадайте у відчай. Приготувавши його в скляному високому бокалі, ви так само повноцінно зможете насолодитися терпким бурбоном з м’ятними й солодкими нотками.
18+ Надмірне споживання алкоголю шкодить вашому здоров’ю!
Час: 5 хвилин
Складність: легко
Кількість: 1 коктейль
Інгредієнти:
- Свіжої м’яти 5 листків + кілька гілочок для прикраси
- Цукру 1 чайна ложка
- Струганий або подрібнений лід
- Бурбона 75 мілілітрів
- Скибочку лимона для прикраси, за бажанням
- Скибочку апельсина для прикраси, за бажанням
- Коктейльна вишня для прикраси, за бажанням
Приготування:
- Листя м’яти й цукор покладіть в срібний келих для джулепа або високий келих (0,4 літра). Збризніть водою. Роздавіть м’яту з цукром за допомогою ручки дерев’яної ложки.
- Наповніть келих подрібненим льодом, додайте бурбон і перемішайте. Прикрасьте часточкою апельсина або лимона, вишенькою і гілочками м’яти.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Мохіто