Коктейль «Роб Рой»

Популярний коктейль «Роб Рой» був придуманий в 1894 році в Нью-Йорку в одному з барів неподалік від Бродвея, де в той час проходила прем’єра оперети Роб Рой про шотландського національного героя. Цей напій відрізняється від іншого, не менш популярного «Манхеттена» лише тим, що в його складі замість американського бурбона використовується виключно шотландський віскі, який так само змішують із солодким вермутом, підфарбовують Angostura і подають з коктейльною вишенькою.
18+ Надмірне споживання алкоголю шкодить вашому здоров’ю!
Інгредієнти:
- Скотч-віскі 60 мілілітрів
- Солодкого італійського вермуту 30 мілілітрів
- Трохи апельсинового біттера або Angostura
- Коктейльна вишня
Приготування:
- Наповніть шейкер або невеликий глечик льодом. Додайте віскі, вермут і біттер. Накрийте й енергійно збовтайте, або перемішайте, щоб коктейль охолов, приблизно 30 секунд. (Простіше кажучи, коли шейкер запітніє, напій готовий).
- Процідіть в охолоджений келих для коктейлів. Прикрасьте вишнею і подавайте.
Тримайте ще цікавий рецепт: Густий шейк зі смаком бананового Фостера