Кокосовий екстракт

Автор рецепта – Альтон Браун (Alton Brown)
Кокосовий екстракт – докладний рецепт приготування.
18+ Надмірне споживання алкоголю шкодить вашому здоров’ю!
Інгредієнти:
- Кокосовий горіх 1 штука
- Свіжого тертого кокоса 50 грамів, приблизно 1/3 стакана
- Горілки 120 грамів
Приготування:
- Помістіть кокос на складений рушник у великій мисці. Знайдіть 3 виїмки на 1 кінці кокоса і вставте цвях або викрутку, за допомогою молотка зробіть 2 дірки. Переверніть кокосовий горіх над контейнером і вилийте воду з кокоса. Зберігайте воду в герметичному контейнері в холодильнику протягом тижня.
- Розігрійте духовку до 190 ° С. Помістіть кокосовий горіх на деко і запікайте в духовці протягом 15 хв. Вийміть з печі. Кокосовий горіх повинен потріскатися в декількох місцях. Використовуючи ніж, відокремте тверду оболонку від коричневої шкірки. Використовуючи овочечистку, очистіть коричневу шкірку від кокосової м’якоті. Промийте м’якуш кокоса під прохолодною водою і висушіть. Розріжте на невеликі шматочки. Натріть кокосовий горіх на тертці або подрібніть в комбайні.
- Помістіть 50 гр. кокоса в скляну банку з кришкою і налийте горілку. Закрийте і добре струсіть. Зберігайте в прохолодному темному місці протягом 5-7 днів, трусіть по одному разу кожен день, щоб інгредієнти змішувалися. Процідіть кокосовий горіх і викиньте його.
- Перелийте кокосовий екстракт в чисту стерильну банку або пляшку і зберігайте в прохолодному місці до року. Використовуйте кокос, що залишився для інших страв.
Смачного!