ІталійськаКава і КакаоКухні світуНапої

Кавовий коктейль Бічерін

Чудовий напій – щось між кавою і десертом! Його винайшли в 18 столітті на півночі Італії, а на початку 21 століття визнали класичним напоєм П’ємонту. На місцевому діалекті Bicerin означає “маленький стакан”. Його унікальна краса в поєднанні гіркого шоколаду і свіжих вершків, а шари краще пити не перемішуючи – через трубочку!

Інгредієнти:

  • Гіркий шоколад 50 грам
  • Молоко 125 мілілітрів
  • Кава натуральна 100 мілілітрів
  • Вершки 33% -ві за смаком

Приготування:

  1. Гіркий шоколад поламати й розплавити в молоці в металевому посуді.
  2. Підігріте молоко необхідно постійно збивати кухонним віночком 1 хвилину, потім зняти з вогню.
  3. Зварити 100 мілілітрів еспресо в турці або кавоварці. Воно повинно бути свіжим і досить міцним.
  4. Першим шаром на дно ллємо шоколадно-молочну частину. Зверху наливаємо гарячу каву по кінчику ножа або тильній стороні ложки, трохи нахиливши склянку. Кожен шар повинен займати 1/3 місткості склянки.
  5. Верхній шар це збиті вершки (можна використовувати кондитерські вершки в балоні). Зверху можна посипати шоколадною крихтою і прикрасити листочком м’яти.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close