Холодний лате з бурбоном і ваніллю

Автор рецепта – Боббі Флай (Bobby Flay)
Покроковий рецепт приготування холодного лате з бурбоном і ваніллю.
18+ Надмірне вживання алкоголю шкодить вашому здоров’ю!
Інгредієнти:
Лате:
- Еспресо 2 чарки, охолодженого
- Ванільного сиропу 1- 2 столові ложки, рецепт нижче
- Бурбона 1 чарка
- Цільного молока 1 стакан, нагрітого і спіненого
- Кориця, для посипання, за бажанням
Ванільний сироп:
- Гранульованого цукру 1/2 стакана
- Ванілі 1/2 стручка, розрізати уздовж навпіл, насіння зішкребти
Приготування:
- Об’єднайте еспресо, ванільний сироп і бурбон в коктейльнім шейкері з декількома кубиками льоду. Струшуйте протягом 10 секунд. Помістіть кубики льоду у високу склянку, налийте суміш еспресо і зверху залийте теплим спіненим молоком. Посипте корицею і подавайте.
- Ванільний сироп: У маленькій каструлі об’єднайте цукор і 1/2 ст. води. Доведіть до кипіння і варіть до тих пір, поки цукор не розтане, близько 3 хвилин. Додайте стручок ванілі й насіння. Дайте охолонути до кімнатної температури, потім вийміть стручок ванілі. Перелийте сироп в миску, накрийте й охолодіть в холодильнику.
Смачного!