
Полуниця, малина і смородина – ці ягоди є, напевно, найпопулярнішими інгредієнтами смузі. Але, останнім часом все більше зростає інтерес до більш рідкісним ягодам. До таких ягід можна віднести, наприклад, іргу і чорноплідну горобина, з якої, до речі, виходять просто неймовірні смузі.
Ірга не тільки володіє приємним і незвичайним смаком, вона дуже корисна для організму. У ній досить багато каротину й аскорбінової кислоти – елементи, які мають властивості антиоксидантів. Так що ласощі, приготовані з ірги, зміцнюють імунітет, покращують стан нервової системи та допомагають боротися з передчасним старінням організму.
Ця ягода сама по собі досить солодка, тому смузі з її участю вимагають мінімум підсолоджувача, що робить іргу ідеальним інгредієнтом при дієтичному харчуванні.
В цей густий смузі, крім ірги, я додала малину і полуницю. Це дозволяє трохи урізноманітнити солодкий смак і додати приємну кислинку. Також, щоб смузік краще збивати, я розбавила отримане ягідне пюре яблучним соком.
Впевнена, що цей повний антиоксидантів смузі подарує Вам надзвичайний заряд бадьорості та чудовий настрій на весь майбутній день!
Інгредієнти:
- Ірги 1 стакан
- Полуниці 1/2 стакана
- Малини 1/2 стакана
- 1/2 банана
- Яблучного соку 300 мілілітрів
Приготування:
- Ягоди переглянете і відкиньте все зіпсовані. У полуниці відірвіть плодоніжки, малину й іргу залиште в первісному вигляді. Всі ягоди сполосніть під проточною водою і висушіть.
- Потім іргу, малину і полуницю помістіть в контейнер блендера, перебийте на високій швидкості.
- Отриману масу протріть через сито з дрібними отворами, відокремлюючи гладке пюре від залишків шкірки ірги, полуничних і малинових насінин. Якщо Ви хочете зберегти корисну клітковину ягід і дрібні насіння, то цей крок можна пропустити.
- Ягідне пюре відправте назад в чашу блендера, з’єднайте з яблучним соком. Приблизно половину банана очистіть від шкірки, довільно наріжте, і також киньте в місткість. Збивайте на високій швидкості поки всі компоненти не перемішаються.
- Залиште десерт настоюватися в холодильнику протягом 5-10 хвилин. Обов’язково використовуйте кришку або плівку, щоб смузі не вбирав сторонні запахи. Коли смузі трохи постоїть, він загусне завдяки желейним властивостями ірги, утворюючи приголомшливий щільний десерт яскравого кольору.
- Розкладіть смузі-десерт по склянках або креманках. Прикрасьте ягідками та листочками м’яти.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Смузі зі смородини та аґрусу