НапоїСмузі

Густий смузі-десерт з ірги

Полуниця, малина і смородина – ці ягоди є, напевно, найпопулярнішими інгредієнтами смузі. Але, останнім часом все більше зростає інтерес до більш рідкісним ягодам. До таких ягід можна віднести, наприклад, іргу і чорноплідну горобина, з якої, до речі, виходять просто неймовірні смузі.

Ірга не тільки володіє приємним і незвичайним смаком, вона дуже корисна для організму. У ній досить багато каротину й аскорбінової кислоти – елементи, які мають властивості антиоксидантів. Так що ласощі, приготовані з ірги, зміцнюють імунітет, покращують стан нервової системи та допомагають боротися з передчасним старінням організму.

Ця ягода сама по собі досить солодка, тому смузі з її участю вимагають мінімум підсолоджувача, що робить іргу ідеальним інгредієнтом при дієтичному харчуванні.

В цей густий смузі, крім ірги, я додала малину і полуницю. Це дозволяє трохи урізноманітнити солодкий смак і додати приємну кислинку. Також, щоб смузік краще збивати, я розбавила отримане ягідне пюре яблучним соком.

Впевнена, що цей повний антиоксидантів смузі подарує Вам надзвичайний заряд бадьорості та чудовий настрій на весь майбутній день!

Інгредієнти:

  • Ірги 1 стакан
  • Полуниці 1/2 стакана
  • Малини 1/2 стакана
  • 1/2 банана
  • Яблучного соку 300 мілілітрів

Приготування:

  1. Ягоди переглянете і відкиньте все зіпсовані. У полуниці відірвіть плодоніжки, малину й іргу залиште в первісному вигляді. Всі ягоди сполосніть під проточною водою і висушіть.
  2. Потім іргу, малину і полуницю помістіть в контейнер блендера, перебийте на високій швидкості.
  3. Отриману масу протріть через сито з дрібними отворами, відокремлюючи гладке пюре від залишків шкірки ірги, полуничних і малинових насінин. Якщо Ви хочете зберегти корисну клітковину ягід і дрібні насіння, то цей крок можна пропустити.
  4. Ягідне пюре відправте назад в чашу блендера, з’єднайте з яблучним соком. Приблизно половину банана очистіть від шкірки, довільно наріжте, і також киньте в місткість. Збивайте на високій швидкості поки всі компоненти не перемішаються.
  5. Залиште десерт настоюватися в холодильнику протягом 5-10 хвилин. Обов’язково використовуйте кришку або плівку, щоб смузі не вбирав сторонні запахи. Коли смузі трохи постоїть, він загусне завдяки желейним властивостями ірги, утворюючи приголомшливий щільний десерт яскравого кольору.
  6. Розкладіть смузі-десерт по склянках або креманках. Прикрасьте ягідками та листочками м’яти.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Смузі зі смородини та аґрусу

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close