Густий шейк зі смаком бананового Фостера

Цей банановий шейк красиво виглядає, смачний і простий у приготуванні. При бажанні можна зробити безалкогольний варіант, відмовившись від рому і лікеру. Результат буде так само гарний. Зверху коктейль можна прикрасити збитими вершками і невеликою кількістю карамельного соусу.
18+ Надмірне споживання алкоголю шкодить вашому здоров’ю!
Інгредієнти:
- 2 напівдостиглі банана, очищених і розрізаних на шматки
- Ванільного морозива 500 мілілітрів
- Цукру 1 стакан
- Вершкового масла 110 грамів, нарізаного кубиками
- Жирних вершків 1/2 стакана
- Бананового лікеру 30 мілілітрів
- Білого рому 30 мілілітрів
Приготування:
- Розтопити цукор в маленькому сотейнику на середньому вогні. Коли з’явиться бурштиновий колір, додайте вершкове масло, помішуйте до розтоплення. Зніміть з вогню і повільно вмішайте вершки, намагаючись не бризкати. Вилийте половину карамелі в миску.
- Вмішайте банани в карамель, що залишилася в сотейнику, і верніть на помірно-сильний вогонь. Перемішайте і варіть до розм’якшення (приблизно 2 хвилини). Дайте трохи охолонути.
- Додайте в блендер морозиво, бананово-карамельну суміш, лікер і ром, збийте до однорідності. Вилийте залишену карамель по стінках в скляні келихи. Влийте шейк і подавайте.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Гранатовий пунш з ромом