Гарячий Тодді з імбиром

Гарячий Тодді (або Хот Тодді) – це зігріваючий британський напій на основі віскі, меду і лимона. Іноді в нього додають ароматичні трави й п’ють перед сном або в холодну погоду, як потужний засіб від застуди. Приготуйте Хот Тодді в американському стилі з ароматним бурбоном і імбиром і подайте його замість звичного глінтвейну.
18+ Надмірне споживання алкоголю шкодить вашому здоров’ю!
Інгредієнти:
Коктейль:
- Першокласного бурбона 120 – 180 мілілітрів
- Меду 60 грамів
- Імбирного сиропу, рецепт нижче
- Свіжовичавленого лимонного соку 30 мілілітрів
Імбирний сироп:
- Лимон 1 штука
- Крупно нарубаного імбиру зі шкіркою, приблизно 240 грамів
- Цукру 1 стакан
Приготування:
- У невеликій каструлі нагрійте віскі, мед, імбирний сироп і лимонний сік, поки мед не розчиниться і рідина не стане гарячою, але не доводьте до кипіння. Перелийте в великий келих-сніфтер або в кухоль. Подавайте.
- Імбирний Сироп: За допомогою овочечистки зріжте з лимона шкірку. Покладіть імбир і лимонну шкірку в кухонний комбайн і подрібніть. Перекладіть лимонно-імбирну суміш в каструлю середнього розміру, додайте цукор і 2 стакани води й доведіть до кипіння. Зменште вогонь і варіть на повільному вогні, частково накривши кришкою, протягом 15 хвилин. Процідіть сироп і остудіть. Накрийте кришкою і зберігайте в холодильнику протягом тижня.
Тримайте ще цікавий рецепт: Коктейль з мескалем