Гарячий шоколад з імбиром і халвою

Солодкий, тягучий гарячий шоколад з халвою, приготовлений на молоці, з додаванням меленого імбиру — апетитний напій, що зігріває, який можна приготувати за лічені хвилини. Халва надає напою солодкість і апетитну густоту, тому виходить і напій, і десерт. Спробуйте!
Інгредієнти:
- Молоко 300 мілілітрів
- Вода 300 мілілітрів
- Какао-порошок 30 грамів
- Шоколад чорний 50 грамів
- Халва соняшникова 50 грамів
- Імбир мелений 1 чайна ложка
- Цукор коричневий 15 грамів
Приготування:
- Халву подрібніть до стану дрібної крихти.
- Шоколад розламати на шматочки. У мене шоколад пористий, але підійде будь-який чорний шоколад.
- У каструлю або невеликий сотейник вилийте молоко і воду. Додайте мелений імбир і какао-порошок. Добре перемішайте.
- На середньому вогні доведіть суміш до кипіння. Коли суміш закипить, зменште вогонь до мінімального і варіть ще 2 хвилини.
- Потім вимкніть вогонь, додайте в каструлю подрібнений шоколад і коричневий цукор.
- Ще раз ретельно перемішайте, щоб шоколад повністю розчинився. На цьому етапі напій вийде практично несолодким, проте не поспішайте додавати цукор. Солодкість напою значно посилиться після додавання халви.
- Розлийте гарячий шоколад по чашках. Додайте в кожну чашку кілька щедрих пучків халви. Частину халви, що залишилася подайте до напою, щоб за бажанням можна було додати ще.
- Гарячий шоколад з імбиром і халвою готовий.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Кавовий коктейль Бічерін