НапоїСмузі

Гарбузовий смузі з бананом і імбиром

Думаю, що багато хто з Вас любить солодкий печений гарбуз з прянощами й медом Сьогодні я пропоную зробити з нього не менш смачний і корисний смузі. Додавши до ароматного гарбуза банан, ми зробимо напій ще корисніше і солодший.

Гарбузовий смузі можна давати навіть маленьким діткам. Однак зверніть увагу, що в його склад входить мед, тому якщо у Вашої дитини на нього алергія, то замініть мед сиропом топінамбура або використовуйте інший натуральний підсолоджувач. Якщо гарбуз сам по собі дуже солодкий, то можна і зовсім обійтися без додаткового підсолоджувача. Цей смузі виходить досить густим, тому зручніше його їсти ложечкою.

Інгредієнти:

  • Печеного гарбуза 300 грамів
  • Банан 1 штука
  • Вершкового масла 20 грамів
  • Рідкого меду або іншого підсолоджувача 1 столова ложка
  • Тертого кореня імбиру 2 чайні ложки
  • Меленої кориці 1/2 чайної ложки

Приготування:

  1. Запікаємо гарбуз. Розріжте гарбуз на дві половини. Дістаньте насіння і приберіть внутрішні волокна. Відріжте жорстку шкірку.
  2. М’якуш гарбуза розріжте на шматочки розміром 3 на 3 сантиметри. Перекладіть їх у вогнетривку форму, додайте шматочки вершкового масла і тертий імбир. Полийте гарбуз медом і посипте корицею.
  3. Запікайте гарбуз до м’якості в духовці, розігрітій до 180 градусів. Приблизно через 20-30 хвилин гарбуз буде готовий. Для приготування смузі, остудіть гарбуз до кімнатної температури.
  4. Готуємо гарбузовий смузі. У чашу блендера покладіть остиглі шматочки запеченого гарбуза. Очищений банан поріжемо на кружечки й також покладіть в чашу блендера.
  5. Збивайте інгредієнти до отримання однорідної густої маси. За бажанням додайте в напій колотий лід.
    Готовий смузі перелийте в стаканчики, прикрасьте кружечком банана, паличкою кориці або бодяном.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Фруктовий смузі

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close