
Думаю, що багато хто з Вас любить солодкий печений гарбуз з прянощами й медом Сьогодні я пропоную зробити з нього не менш смачний і корисний смузі. Додавши до ароматного гарбуза банан, ми зробимо напій ще корисніше і солодший.
Гарбузовий смузі можна давати навіть маленьким діткам. Однак зверніть увагу, що в його склад входить мед, тому якщо у Вашої дитини на нього алергія, то замініть мед сиропом топінамбура або використовуйте інший натуральний підсолоджувач. Якщо гарбуз сам по собі дуже солодкий, то можна і зовсім обійтися без додаткового підсолоджувача. Цей смузі виходить досить густим, тому зручніше його їсти ложечкою.
Інгредієнти:
- Печеного гарбуза 300 грамів
- Банан 1 штука
- Вершкового масла 20 грамів
- Рідкого меду або іншого підсолоджувача 1 столова ложка
- Тертого кореня імбиру 2 чайні ложки
- Меленої кориці 1/2 чайної ложки
Приготування:
- Запікаємо гарбуз. Розріжте гарбуз на дві половини. Дістаньте насіння і приберіть внутрішні волокна. Відріжте жорстку шкірку.
- М’якуш гарбуза розріжте на шматочки розміром 3 на 3 сантиметри. Перекладіть їх у вогнетривку форму, додайте шматочки вершкового масла і тертий імбир. Полийте гарбуз медом і посипте корицею.
- Запікайте гарбуз до м’якості в духовці, розігрітій до 180 градусів. Приблизно через 20-30 хвилин гарбуз буде готовий. Для приготування смузі, остудіть гарбуз до кімнатної температури.
- Готуємо гарбузовий смузі. У чашу блендера покладіть остиглі шматочки запеченого гарбуза. Очищений банан поріжемо на кружечки й також покладіть в чашу блендера.
- Збивайте інгредієнти до отримання однорідної густої маси. За бажанням додайте в напій колотий лід.
Готовий смузі перелийте в стаканчики, прикрасьте кружечком банана, паличкою кориці або бодяном.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Фруктовий смузі