НапоїСмузі

Двошаровий смузі з абрикосів і полуниць

Як завжди намагаючись створити шедевр зі смузі, я вирішила не просто змішати всі компоненти воєдино, а укласти їх у два шари. На мій погляд, такий смузі виглядає дуже привабливо, тому серед моїх домочадців відразу вишиковується черга на зняття проби 😄. Нижній шар – абрикосовий, а верхній – полуничний, який, в основному, і відповідає за глибину смаку цього корисного смузі.

У міру соковита м’якуш абрикоса – чудова основа для приготування поживних, але водночас легких напоїв. Цей плід має приємний і ненав’язливий смак, що дозволяє йому з легкістю складати дивовижну компанію іншим ягодам і фруктам, створюючи дійсно розкішні ласощі.

Для того щоб посилити солодкість смузі й зробити його більш ситним, я додала стиглий банан. Крім солодощів та аромату банан додасть напою приємну кремову консистенцію, обсяг і густоту.

У абрикосовий шар я також додала недалекого родича абрикоса – персик. Получилось дуже смачно, яскраво і поживно. Спробуйте і переконайтеся самі! 😊

Інгредієнти:

  • Абрикосів 200 грамів
  • Персика 1/2 штуки
  • Полуниці 200 грамів
  • Банан 1 штука
  • Молока (можна соєвого або горіхового) 200 мілілітрів
  • Меду 2 чайні ложки

Приготування:

  1. У чашу блендера влийте половину зазначеної в рецепті кількості молока (~ 100 мілілітрів).
  2. Абрикоси добре помийте, розділіть на половинки й видаліть кісточки. М’якуш разом зі шкіркою закиньте в молоко, туди ж додайте ½ частину персика. Підсолодіть 1 чайною ложкою меду. Збивайте на високій швидкості до отримання однорідної консистенції. Тому, що всі компоненти смузі досить м’які, суміш швидко стає однорідною.
  3. Перелийте абрикосовий смузі в стакани, заповнивши їх наполовину. У мене вийшло дві склянки об’ємом 200 мілілітрів.
  4. У проточній воді змийте бруд і пил з полуниці, трохи її обсушіть й видаліть плодоніжки. Зніміть шкірку з банана.
  5. У блендері з’єднайте решту молока з полуницею і бананом. Ви можете використовувати заморожені ягоди прямо з морозилки. Додайте ложку меду і збийте суміш на високій швидкості. Щоб відтінити солодкість фруктів, в полунично-банановий шар смузі можна додати трохи свіжого соку лимона або лайма.
  6. Полуничну частину смузі акуратно вилийте поверх абрикосового шару. Завдяки “м’ясистості” абрикоса, нижній шар вийде досить густим, тому він не сильно змішується з полуничною масою.
  7. Подавати напій можна з чайною ложкою або коктейльною трубочкою з широким отвором.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Абрикосовий смузі з бананом

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close