Домашня кава капучіно

Автор рецепта – Джада Де Лаурентіс
Домашня кава капучіно – докладний рецепт приготування.
Інгредієнти:
Кава з приправою масала:
- Кавових зерен сильного обжарювання 1 стакан
- Кардамону 1 столова ложка
- Меленої кориці 1 столова ложка
- Меленого імбиру 1,5 чайної ложки
- Запашного перцю 1 чайна ложка
- Дрібно натертого свіжого очищеного імбиру 1/2 чайної ложки
- Свіжомеленого чорного перцю 1/4 чайної ложки
- Меленої гвоздики 1/8 чайної ложки
- Велика щіпка солі
- Підігрітої води 4 стакани
- Знежиреного молока 1,5 стакана
- Концентрованого молока 1/2 стакана
- Спеціальне обладнання: кавова машина з можливістю спінювати молоко
Коричний цукор:
- Цукру 1 столова ложка
- Меленої кориці 1 чайної ложки
- Змішайте інгредієнти в окремій мисці
Приготування:
- Кава з приправою масала: скористайтеся великим френч пресом для кави, через брак домашньої кавової машини. Помістіть мелену каву, кардамон, корицю, імбир, запашний перець, чорний перець, гвоздику і сіль; залийте водою. Дайте заваритися протягом 5 хв. Пропустіть через фільтр натисканням на поршень. Якщо ви готуєте каву в кавовій машині, заваріть в ній суміш масала з додаванням 4 стакани води, а потім процідіть.
- Поки приправа заварюється, скористайтеся капучінатором, щоб спінити знежирене молоко. Зробіть молочну піну іншим способом, якщо капучінатор відсутній, розігрійте знежирене молоко в середній каструлі з товстим дном на середньому вогні до утворення густої піни, 5 – 6 хв.
- У середню каструлю налийте каву зі спеціями, і прогрійте на середньому вогні. Додайте концентроване молоко. Розлийте каву по 4 склянках, і покладіть зверху спінене молоко. Посипте цукром з ароматом кориці, і подавайте.
Смачного!