Домашній тархун

Домашній тархун – газований напій, який втамує спрагу в літню спеку. Збирати тархун необхідно в екологічно чистих місцях віддалених від доріг. У багатьох ця рослина росте на дачах як бур’ян.
Інгредієнти:
- Тархун 70 грамів
- Вода 200 мілілітрів
- Вода газована 1.5 літри
- Цукор 1 стакан
- Лимон 3 штуки
Приготування:
- Щоб приготувати напій тархун необхідно підготувати достатню кількість стебел рослини, лимони, цукор і воду.
- Листочки слід відокремити від стебел і добре промити проточною водою. З цукру і води приготувати сироп, опустити в нього підготовлені листочки й довести до кипіння. Залишити для настоювання на кілька годин, краще на ніч. Настояний сироп пробити в блендері.
- Потім процідити його через сито. У сироп видавити лимонний сік.
- Далі можна діяти двома способами. У склянку налити трохи сиропу і додати за смаком газовану воду або вилити сироп в глечик і відразу налити потрібну кількість газованої води. Якщо напій готується для посиденьок, то можна змішати все відразу. Якщо збираєтеся пити протягом дня, то краще змішувати порціями.
Смачного!