
Пропоную вашій увазі ще один варіант десертного смузі – чорничний смузі з білим шоколадом. Як солодкий наповнювач я вирішила використовувати білий шоколад, щоб він трохи контрастував з чорничною складовою.
Чорниця – ягода універсальна і в будь-якій страві смачна, тому для помилки в цьому напої шансу просто не було. Також я додала трохи макових зерен для пікантності й, до того ж, трохи лляного насіння для посилення користі цього смузіка. Всі «тверді» інгредієнти я розбавила знежиреним йогуртом без наповнювача. Вийшло дуже смачно, так що мої залишилися задоволені 😀
Інгредієнти:
- Чорниці (свіжої або замороженої) 1 жменя
- Макових зерен 2 чайні ложки
- Насіння льону 1 чайна ложка
- Натурального йогурту (можна замінити кефіром або іншим молочним продуктом) 2/3 стакана
- Білого шоколаду 30 грамів
Приготування:
- Чорниця – ідеальний наповнювач для будь-якого смузі й смак цих ягід в будь-якому вигляді, будь то ягода заморожена або свіжа, однаковий. Тому орієнтуйтеся на свої запаси й сезон. У мене ягоди заморожені. Свіжі варто перебрати й ретельно помити, а заморожені лише опустити в теплу воду і злегка сполоснути, щоб змити лід.
- У чашу стаціонарного блендера викладіть підготовлені ягоди, засипте макові зерна, додайте насіння льону. Я для рецепта вибрала білий шоколад, але можна використовувати й будь-який інший без наповнювача. Поламайте обраний продукт на невеликі шматочки й додайте до решти інгредієнтів. Останній штрих: залийте все йогуртом і увімкніть пристрій.
- Через 30-40 секунд роботи блендера смузі придбає необхідну консистенцію і його можна розлити по склянках, попередньо відключивши кухонний пристрій.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Двошаровий смузі з абрикосів і полуниць