НапоїЧай

Апельсиновий чай з корицею і льодом

Апельсиновий чай з корицею і льодом – докладний рецепт приготування.

Час: 1 година 30 хвилин
Складність: легко
Порцій: 6 – 8

Інгредієнти:

Для чаю:

  • Цедра 1/2 апельсина, зрізана широкими смугами
  • Кориці 1 трубочка
  • Чорного чаю 8 пакетиків
  • Апельсинові скибочки, розрізані навпіл, трубочки кориці, для прикраси (за бажанням)

Для м’ятного сиропу:

  • Цукру 1 стакан
  • 1 невеликий корінь імбиру, очистити й дрібно порубати
  • Свіжої м’яти 6 гілочок

Приготування:

  1. Приготувати чай: налити в каструлю 8 стаканів води, додати цедру і трубочку кориці, довести до кипіння. Вимкнути вогонь, додати чайні пакетики, накрити кришкою і дати настоятися чаю протягом 5 хвилин. Потім прибрати чайні пакетики й, не виймаючи трубочку кориці з цедрою, охолодити чай.
  2. Тим часом приготувати м’ятний сироп: налити в сотейник 1 стакан води, додати цукор і імбир, поставити на слабкий вогонь і, не перемішуючи довести до кипіння. Як тільки сироп почав закипати, прибрати сотейник з плити.
  3. Порвати гілочки м’яти й додати в сироп. Охолодити сироп до кімнатної температури, приблизно 20 хвилин. Процідити сироп, викинути м’яту й імбир. Процідити чай в графин, додати за смаком м’ятний сироп. Розлити чай в стакани наповнені льодом, прикрасити скибочками апельсина і трубочками кориці.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close