Чача на дріжджах

Чача вважається міцним спиртним напоєм, який почав свою історію в Грузії. Завітайте в будь-яке грузинське кафе або ресторан і в меню ви обов’язково побачите такого роду міцний алкоголь. Розберімось разом, чи можна самостійно приготувати подібний напій, якщо ви родом не з країни горян.
Завдяки цій методиці приготування зброджування сусла пройде набагато швидше, вам буде потрібно близько 10 діб. При додаванні дріжджів чача збереже неперевершені ароматичні та смакові якості.
Інгредієнти:
- Цукор 2,4 кілограма
- Виноградний жмих 4,8 літра
- Вода очищена 14,5 літри
- Дріжджі в брикетах сухі 240 або 45 грамів, відповідно
Приготування:
- Залежно від того, який тип дріжджів ви використовуєте, їх необхідно розвести відповідно до рекомендацій на пачці. Приготуйте тару, влийте в неї вижимки з дріжджами, введіть цукор.
- Воду заздалегідь доведіть до потрібної температури (22-24 градуси), залийте нею складові посуду. Не можна використовувати киплячу або надмірно гарячу рідину, щоб не вбити дріжджові бактерії.
- Ретельно вимішайте складові, встановіть на місткість рукавичку. Виберіть місце для настоювання з температурним режимом близько 30 градусів. Залиште тару в темряві.
- Не можна забувати про настій, кожні пару днів вимішуйте вміст і знову надягайте рукавичку. Коли зброджування підійде до кінця, рукавичка впаде на бік. Ви помітите, що вміст став світлим і гіркуватим на смак.
- Зніміть брагу з осаду, проведіть фільтрацію, використовуючи 5-6 шарів марлевої тканини. Наповніть отриманим складом куб для перегонки, переганяйте самогонку до тих пір, поки міцність не впаде до 30%.
- Перед тим як повторно проводити перегін, розбавте бражку очищеною водою до отримання 20% напою. Ліквідуйте приблизно 10% складу, який ви отримали на самому початку. У ньому накопичуються отруйні для людини сполуки.
- В процесі виробництва чачі самогонку відбирають до моменту, коли міцність стане 40%. Отриманий продукт розбавляють водою до здобуття 40 градусів. Далі чачу залишають в холоді на 3 дні.