Алкогольні напоїНапої

Чача на дріжджах

Чача вважається міцним спиртним напоєм, який почав свою історію в Грузії. Завітайте в будь-яке грузинське кафе або ресторан і в меню ви обов’язково побачите такого роду міцний алкоголь. Розберімось разом, чи можна самостійно приготувати подібний напій, якщо ви родом не з країни горян.

Завдяки цій методиці приготування зброджування сусла пройде набагато швидше, вам буде потрібно близько 10 діб. При додаванні дріжджів чача збереже неперевершені ароматичні та смакові якості.

Інгредієнти:

  • Цукор 2,4 кілограма
  • Виноградний жмих 4,8 літра
  • Вода очищена 14,5 літри
  • Дріжджі в брикетах сухі 240 або 45 грамів, відповідно

Приготування:

  1. Залежно від того, який тип дріжджів ви використовуєте, їх необхідно розвести відповідно до рекомендацій на пачці. Приготуйте тару, влийте в неї вижимки з дріжджами, введіть цукор.
  2. Воду заздалегідь доведіть до потрібної температури (22-24 градуси), залийте нею складові посуду. Не можна використовувати киплячу або надмірно гарячу рідину, щоб не вбити дріжджові бактерії.
  3. Ретельно вимішайте складові, встановіть на місткість рукавичку. Виберіть місце для настоювання з температурним режимом близько 30 градусів. Залиште тару в темряві.
  4. Не можна забувати про настій, кожні пару днів вимішуйте вміст і знову надягайте рукавичку. Коли зброджування підійде до кінця, рукавичка впаде на бік. Ви помітите, що вміст став світлим і гіркуватим на смак.
  5. Зніміть брагу з осаду, проведіть фільтрацію, використовуючи 5-6 шарів марлевої тканини. Наповніть отриманим складом куб для перегонки, переганяйте самогонку до тих пір, поки міцність не впаде до 30%.
  6. Перед тим як повторно проводити перегін, розбавте бражку очищеною водою до отримання 20% напою. Ліквідуйте приблизно 10% складу, який ви отримали на самому початку. У ньому накопичуються отруйні для людини сполуки.
  7. В процесі виробництва чачі самогонку відбирають до моменту, коли міцність стане 40%. Отриманий продукт розбавляють водою до здобуття 40 градусів. Далі чачу залишають в холоді на 3 дні.

 

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close