НапоїСмузі

Бананово-журавлинний смузі з шоколадом

Зовсім недавно я дізналася про неймовірну користь журавлини, тому тепер вона часто присутня в моїх смузі. Ось і сьогодні я вирішила зробити дуже смачний напій-десерт з використанням бананів, журавлини та молочного шоколаду. Мікс цих інгредієнтів, на мій погляд, виявився дуже вдалим: ніжний шоколад і солодкий банан відмінно «подружилися» з кислуватими ягідками журавлини.

Бананово-журавлинний смузі відмінно підійде для сніданку. Шоколад швидко активує всі відділи головного мозку, наситивши їх швидкими вуглеводами, а також, завдяки кофеїну, зарядить організм енергією. Саме через ці властивості шоколаду я не рекомендую випивати шоколадні смузі перед сном. Особисто я довго не можу заснути, з’ївши навіть одну часточку шоколаду на ніч.

Про користь журавлини можна розповідати годинами, тому я обмежуся лише малою частиною її дивного впливу на наш організм. Одна з важливих властивостей журавлини – це здатність вбивати бактерії, що руйнують стінки нашого шлунку. Тому, якщо Ви страждаєте гастритом, колітом або хворобами підшлункової залози, то журавлина значно допоможе позбутися від цих неприємностей. Однак майте на увазі, що при цих хворобах краще вживати корисну ягоду в обробленому вигляді, тому перед використанням журавлини в смузі, залийте ягоду окропом на п’ять хвилин.

Ну а тепер приступимо до приготування нашого наповненого вітамінами напою!

Інгредієнти:

  • Банан 1 штука
  • Журавлини (замороженої або свіжої) 50 грамів
  • Йогурту (натурального або соєвого) 100 грамів
  • Какао (бажано сирого) ½ чайної ложки
  • Молочного або темного шоколаду 10 грамів

Приготування:

  1. Банан очистіть від шкірки й наріжте на невеликі шматочки. Шоколад трохи потримайте в морозильній камері, а потім натріть на тертці. Якщо Ви використовуєте заморожену журавлину, то попередньо розморожувати її нема потреби: навіть найпростіший блендер легко впорається з ягодою. Головне – збивайте заморожені продукти з додаванням якоїсь рідини, так процес піде набагато легше. У нашому випадку роль рідини виконує йогурт.
  2. Банан і журавлину закиньте в блендер, додайте йогурт, какао і натертий шоколад. Увімкніть блендер і перемелюють компоненти смузі протягом 1 хвилини на повній потужності.
  3. Перелийте готовий напій в келих або баночку (я використовувала зручну пляшечку для смузі: її можна закривати кришечкою і брати з собою, наприклад, в спортзал або на роботу).

Смачного!

Також можете приготувати холодний лате з бурбоном і ваніллю

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close