Алкогольні напоїНапої

Виноградна чача

Інгредієнти:

  • Виноградна макуха 10 літрів
  • Цукор 6,5 кілограми
  • Вода очищена 30 літрів

Приготування:

  1. Основним компонентом для приготування міцного напою є брага. Такий продукт можна отримати з виноградного жмиху, який залишився від виробництва вина. У рідкісних випадках брагу отримують з цілих плодів. Класичну чачу по грузинському рецепту готують з води й вичавки. Дріжджі й цукор використовуються не завжди.
  2. Якщо ви робили вино з плодів сорту «Ізабелла», то в макуху для приготування чачі доведеться додавати цукор. Такий виноград має низьку цукристість. Додавання води буде потрібно для того, щоб знизити підвищену кислотність сировини. Приступайте до підготовки. Зберіть виноград і позбудьтеся від усього зайвого, мити його забороняється.
  3. Білястий наліт, який знаходиться на плодах, виступає в ролі диких дріжджів. В результаті виникає природний процес бродіння. Роздавіть виноград будь-яким доступним способом, процедуру можна проводити разом з гребенями. Щоб процес відбувався значно легше і швидше, рекомендується скористатися дрилем зі спеціальною насадкою або великим міксером.
  4. Пам’ятайте, щоб приготувати грузинський напій, потрібно тільки витримка. Перелийте сік в окрему місткість, з нього буде готуватися смачне вино. Враховуйте, в рецепті наведені значення (кількість макухи), які отримані зі свіжих плодів. Якщо ви збираєтеся брати макуху, яку вже забрали від вина, її кількість необхідно збільшити в 2 рази.
  5. Далі переходимо до процедури бродіння. Надішліть вижимки в відповідну тару, всипте цукор і залийте воду. Рідина повинна бути кімнатної температури. Враховуйте, кількість цукру потрібно додавати, орієнтуючись на показники цукрометра. У суслі його повинно бути від 20 до 25%. Щоб прискорити процес, дозволяється вдатися до допомоги винних дріжджів. Процедура займе від 14 до 21 дня.
  6. Процес бродіння повинен проходити при кімнатній температурі від 20 до 25 градусів. Тривалість процесу залежить від багатьох факторів. Як показується практика, брага буде готова через 1-2 місяці. У відведений період регулярно помішуйте сусло і топіть шапку, яка буде підніматися на поверхню. Готовність визначається припиненням виділення газів і наявністю спиртового запаху.
  7. Після цього процідіть брагу. Така процедура проводиться, якщо ви вирішили зайнятися перегоном в класичному самогонному апараті. Маніпуляція допоможе уникнути пригорання твердих частинок. Фільтрацію дозволяється не проводити, якщо ви будете застосовувати паровий котел. Напій вийде з більш багатим ароматом.
  8. Надішліть готову брагу в перегінний куб. Проведіть подвійну дистиляцію. З першого разу ви отримаєте спирт сирець. Переганяти брагу на максимальній потужності, щоб вийшла вода. В результаті у вас вийде близько 12 л самогону сирцю. Його міцність становитиме від 30 до 40 градусів.
  9. Друга перегонка буде дробовою. Спочатку відокремте головну фракцію. Це складе 10% від спирту (приблизно 380 мл). Головна фракція використовується виключно в технічних цілях, тому, що вона дуже шкідлива для людини. Підвищіть нагрів і відокремлюйте фракцію, яку можна пити. В результаті має вийти близько 4 літрів якісної чачі. Її міцність сягатиме до 90 градусів.
  10. У кінцевій стадії відбувається облагородження і дозрівання напою. Розбавте чачу очищеною водою. Отримайте міцність напою від 45 до 70 градусів. Розподіліть чачу по скляних місткостях і закрийте кришками. Витримуйте напій 1 місяць.

 

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close