
Коли я побачила в продажу стиглі рум’яні абрикоси, я не змогла пройти повз і купила відразу кілька кілограм 🍑. По дорозі додому я вирішила, що частина фруктів неодмінно потрібно використовувати для приготування смузі. Адже в поєднанні з іншими фруктами й молочними продуктами виходить дуже смачний і корисний напій. А це саме те, що потрібно влітку.
Під променями жаркого сонця абрикоси накопичують в собі значну кількість корисних речовин. Серед них пектин, інулін, декстрин, органічні кислоти. Ароматні плоди містять вітамін C і бета-каротин, тому вони корисні для органів зору, щитовидної залози й печінки. В абрикосах присутній також великий набір мінералів: калій, кремній, кальцій, залізо, сірка, магній і натрій. Тому солодкі фрукти допомагають збільшити кількість гемоглобіну, зміцнюють організм при анемії, підтримують в тонусі кровоносні судини.
Інгредієнти:
- Великих стиглих абрикосів 5 штук
- Банан 1 штука
- Молока (можна мигдалевого, будь-якого горіхового або соєвого) 200 мілілітрів
- М’яти 1 гілочка
Приготування:
- Помийте абрикоси, розділіть їх на дві половинки й видаліть кісточку. Банан (краще вибирати перестиглий) очистіть, поламайте на частини або поріжте на шматочки.
- Перекладіть фрукти в чашу блендера. Влийте до них охолоджене молоко. Для аромату додайте кілька листочків м’яти.
- Увімкніть блендер на максимум і збивайте фрукти до отримання однорідного напою.
- Перелийте абрикосовий смузі у високі склянки або келихи, доповніть його соломинкою і гілочкою м’яти.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Густий смузі-десерт з ірги