ІталійськаЗакускиКухні світуПіца

Вегетаріанська житня піца

Соковита і смачна, а головне нешкідлива вегетаріанська піца з овочами й ароматними грибочками, на тонкому житньому тісті! Здивуйте своїх близьких і рідних цікавим варіантом приготування піца!

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно житнє 250 грамів
  • Вода 100 мілілітрів
  • Оливкова олія 2 столові ложки
  • Сіль 1 чайна ложка
  • Пряні трави 2 чайні ложки

Для соусу:

  • Помідори 1 штука
  • Часник 1 зубчик
  • Сіль за смаком

Для начинки:

  • Печериці (середні) 10 штук
  • Перець болгарський 1/2 штуки
  • Червона цибуля 1/2 штуки
  • Помідори 1 штука
  • Оливки 10 штук
  • Кунжутне насіння за смаком
  • Сіль за смаком
  • Зелень за смаком

Приготування:

  1. Для початку нам потрібно замісити житнє тісто, замішувати потрібно руками й акуратно, тісто може бути дуже липким. Змішайте всі інгредієнти та замісіть тісто.
  2. Розкатайте тісто потрібного розміру, трохи більше форми для випікання, щоб потім загнути краї. Вистилаємо форму папером для випікання, викладаємо наше тісто і формуємо бортики по краях, щоб не дати соуси витекти.
  3. Приготуємо соус. Закладаємо в чашу блендера томат, часник і сіль. Ретельно збиваємо і виливаємо на корж, кількість соусу можна зменшити або навпаки збільшити, на ваш розсуд. Рівномірно розподіліть соус по коржі.
  4. Приступимо до підготовки начинки. Помийте всі необхідні інгредієнти, наріжте кружальцями гриби, перець наріжте тонкою соломкою. Цибулю, помідор та оливки порізати тонкими півкільцями.
  5. Трохи обсмажте гриби й цибулю на оливковій олії, викладаємо на томатний соус гриби, цибулю, помідори, оливки, посипаємо кунжутом. Трохи посипаємо сіллю. Ставимо в духовку на 20 хвилин. По готовності посипаємо піцу зверху рубленою зеленню, наприклад петрушкою.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close