ЗакускиКитайська кухняКухні світуХолодні закуски

Цибулеві коржі на сковороді

Автор рецепта – Тайлер Флоренс (Tyler Florence)

Пікантні цибулеві коржі – одна з найпопулярніших страв китайської кухні. Це один з різновидів плоского хліба, який в тому чи іншому варіанті відомий у багатьох кухнях світу. Слідуючи за цим рецептом, приготувати такі коржі на сковороді нескладно і в домашніх умовах.

Інгредієнти:

Соус дип:

  • Соєвого соусу зі зниженим вмістом солі 1,5 стакана
  • Рисового оцту 1 столова ложка
  • Гострого соусу чилі 1 столова ложка
  • Цукру 1 столова ложка
  • Кунжутна олія 1 чайна ложка
  • Смаженого насіння кунжуту 1 чайна ложка
  • Свіжого імбиру 1 велика скибочка, подрібнений
  • Зелені кінзи, листя і стебла 1/2 пучка

Коржі:

  • 1 велике яйце
  • Води 3/4 стакана
  • Кунжутна олія 1 чайна ложка
  • Щіпка солі
  • Борошна 1 стакан
  • Дрібно рубленої кінзи 1/4 стакана
  • Дрібно рубаної зеленої цибулі 1/4 стакана
  • Смаженого насіння кунжуту 1 столова ложка
  • Арахісове масло для смаження

Приготування:

  1. Для соусу дип: Змішайте всі інгредієнти соусу дип в мисці й дайте йому настоятися, поки готуєте млинці. Вийміть імбир і кінзу перед подачею.
  2. Приготуйте цибулеві коржі: помістіть яйце, воду, кунжутну олію і сіль в блендер і добре перемішайте. Додайте борошно і перемішайте до однорідної консистенції густих вершків. Вмішайте кінзу, зелену цибулю і насіння кунжуту.
  3. Розігрійте велику антипригарну сковороду на помірно сильному вогні, додайте 1 ч. л арахісового масла і змастіть ним сковороду з допомогою паперового рушника. Вилийте половину тіста, обертаючи й нахиляючи сковороду так, щоб розподілити його на дні сковороди одним тонким шаром. Випікайте до готовності близько 2 хв. Переверніть корж лопаткою і випікайте з іншого боку близько 1 хв.
  4. Покладіть цибулевий корж на блюдо і приготуйте другий з тіста. Наріжте трикутниками або поверніть їх трубочкою і наріжте на шматочки. Подавайте коржі з занурювальним дип соусом.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close