Алкогольні коктейліАмериканськаКухні світуНапої

Різдвяний Егг-ног

Судячи з основних інгредієнтів, Егг-ног майже не відрізняється від морозива, але вживається переважно в холодну, а не жарку пору року. За свою довгу історію кремовий напій обзавівся великою кількістю варіацій класичного рецепта. В цьому випадку Егг-ног готується з цедрою, ваніллю і мускатним горіхом. Якщо смак здасться занадто солодким, можна влити більше молока. Якщо є бажання допустимо ром замінити харчовим ароматизатором і не додавати бурбон. В результаті вийде безалкогольний, але не менш смачний варіант Егг-нога.

18+ Надмірне вживання алкоголю шкодить вашому здоров’ю!

Час: 50 хвилин
Складність: середня
Кількість: 1000 мілілітрів

Інгредієнти:

  • Молока 3 стакани
  • 1 велика смужка апельсинової цедри
  • 2 великих смужки лимонної цедри
  • 1 розкритий стручок ванілі з насінням (частково вишкребіть їх)
  • 4 великих яєчних жовтки
  • Цукру 1/2 стакана і додатково 2 столові ложки
  • 2 яєчних білків
  • Світлого рому 2/3 стакана
  • Бурбон (за бажанням) 2-3 столові ложки
  • Мускатний горіх, свіжонатерний
  • Апельсинова і / або лимонна цедра, дрібно натерта

Приготування:

  1. У невеликий сотейник влийте 2 стакани молока, додайте обидва види цедри, стручок і насіння ванілі. Доведіть до повільного кипіння на середньому вогні. Водночас збийте в невеликій мисці жовтки з 1/2 стакана цукру до побіління. Не перестаючи збивати, поступово додайте гаряче молоко в жовтки.
  2. Перелийте отриману суміш назад в сотейник і поставте на середній вогонь. Постійно помішуйте дерев’яною ложкою, здійснюючи 8-подібні рухи. Продовжуйте до тих пір, поки крем злегка не загусне (приблизно 2-3 хвилини). Якщо провести в цей момент пальцем по задній поверхні покритої кремом ложки, на ній повинна залишитися борозна, що не затягується.
  3. Зніміть з вогню і відразу ж влийте стакан молока, щоб знизити температуру суміші. Перемістіть крем у велику миску. Охолодіть до кімнатної температури. Щоб прискорити охолодження, поставте в миску з льодом.
  4. Заповніть сотейник приблизно на 3 см водою, яку доведіть на середньому вогні до повільного кипіння. Помістіть білки й решту 2 столові ложки цукру у жаростійку миску. Вона повинна бути досить велика для того, щоб стояти в сотейнику, не торкаючись рідини.
  5. Встановіть миску над повільно киплячою водою і збивайте білки, поки цукор не розчиниться, а маса не стане теплою на дотик (близько 1 хвилини). Зніміть з вогню і збийте міксером до м’яких піків (приблизно 3 хвилини). Обережно вмішати білки в крем. Додайте ром і бурбон, накрийте і поставте в холодильник до моменту подачі. Наповніть Егг-ногом велику чашу для пуншу або глечик.
  6. Розлийте по маленьких чашках, прикрасьте свіжо натертим мускатним горіхом і цедрою. Напій готовий.

Тримайте рецепт грузинської виноградної чачі

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close