ІндійськаВипічка і ДесертиКухні світуНесолодка випічка

Наан – індійський смажений корж

Автор рецепта – Аарті Секвейра (Aarti Sequeira)

Якщо і є щось в індійській кухні, що вам неодмінно сподобається, то це Наан. Ці коржі з кухні північної Індії – поєднання всього найкращого: м’які й еластичні з чорними підсмаженими цятками, хрусткі знизу. Зазвичай їх готують в тандирі або глиняній печі, температура в якій може доходити до 480 градусів! Це складно відтворити в домашніх умовах, але варіант на плиті виходить досить схожим.

Інгредієнти:

  • Активних сухих дріжджів 1 чайна ложка
  • Цукру 2 чайні ложки
  • Пшеничного борошна 2 стакани
  • Дрібної морської солі 1 чайна ложка
  • Розпушувача 1/8 чайної ложки
  • Натурального йогурту 3 столові ложки
  • Оливкової олії 2 столові ложки
  • Калінджі (насіння нігелли або чорного кмину) 1 чайна ложка за бажанням
  • Насіння фенхелю 1 чайна ложка за бажанням
  • Розтоплене вершкове масло для змазування готових коржів
  • Велика морська сіль для посипання

Приготування:

  1. У великій склянці, наповненій на 3/4 ст. теплої води (приблизно 38 ° С) розчиніть сухі дріжджі з чайною ложкою цукру. Дайте постояти на столі до утворення піни, приблизно 10 хв.
  2. В цей час просійте борошно, сіль, що залишилася, чайну ложку цукру і розпушувач у велику глибоку миску. Коли дріжджі почнуть пінитися, додайте в стакан йогурт і оливкову олію і перемішайте. Вилийте йогуртову суміш в сухі інгредієнти й додайте калінджі та насіння фенхелю (якщо використовуєте).
  3. Акуратно перемішайте інгредієнти виделкою. Коли утворюється тісто, продовжуйте місити руками. Спочатку буде здаватися, що муки недостатньо, але продовжуйте місити, поки не вийде м’яке, злегка липке і пластичне тісто. Перестаньте місити, коли воно стане однорідним. Накрийте тісто харчовою плівкою або вологим кухонним рушником і залиште в теплому місці без протягів на 2-4 години.
  4. Перед розкатуванням тіста, переконайтеся, що на столі стоять дві миски – одна з додатковою кількістю борошна й одна з водою. Тісто має бути дуже м’яким і липким – це добре. Розділіть тісто на 6 рівних порцій і злегка обваляйте кожну в мисці з борошном, щоб вони не злиплися. Сформуйте коржі.
  5. ачалкою розкачайте кожен шматок тіста в формі краплі, зверху корж повинен бути вужчий, ніж знизу. Вона повинна бути 20-23 сантиметри завдовжки та 10 сантиметрів шириною в найширшій частині й приблизно 0,5 сантиметра товщиною. Коли сформуєте основу, можете взяти корж за один кінець і потягнути туди-сюди. Тісто під власною вагою трохи розтягнеться. Повторіть ті ж дії з рештою тіста. (Якщо ви готуєте безглютеновий варіант, краще не розгортайте тісто, а формуйте його руками.)
  6. На сильному вогні розігрійте велику чавунну сковороду, поки вона не почне диміти. Переконайтеся, що у вас є достатньо велика кришка, яка підійде до сковороди, і приготовлена ​​миска з розтопленим вершковим маслом. Вмочіть руки в миску з водою і візьміть один корж, перекидаючи його з однієї руки на іншу, щоб він став злегка вологим. Акуратно покладіть на сковороду і встановіть таймер на хвилину.
    По закінченню часу, коли побачите, що коржик почав здуватися, переверніть наан. Він повинен бути блискучим з чорними цятками – не хвилюйтеся, так і повинно бути у традиційних коржів! Накрийте сковороду кришкою і смажте ще 30-60 секунд.
  7. Зніміть корж зі сковороди, змастіть невеликою кількістю вершкового масла і посипте невеликою кількістю великої морської солі. Покладіть наан на застелене кухонним рушником блюдо. Повторіть ті ж дії з іншими коржами й подавайте.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close