Гострий суп «Фахіта»

Прекрасний овочевий суп в мексиканському стилі, який зігріває своїм насиченим і пряним смаком. Для супу знадобляться такі овочі, як цибуля, солодкий перець, помідори, консервовані у власному соку, і заморожена кукурудза. Зваріть їх на курячому бульйоні, додавши спеції, в тому числі й перець чіпотле, який додасть супу не тільки помірну пекучість, але і легку копчену нотку. Готовий суп розлийте по чашах, посипте сиром і поставте на пару хвилин в духовку, щоб він розплавився і підсмажився.
Інгредієнти:
- 2 середні цибулини, нарізані
- 2 солодких зелених перці, очищених від плодоніжок і насіння і нарізаних смужками
- Замороженої кукурудзи 0,5 стакана, розморозити
- Консервованих помідорів 1 банка (400 грамів), нарізаних кубиками
- Нарубаного часнику 1 столова ложка
- Порошку чилі 2 столові ложки, розділіть
- 1 перець чіпотле в соусі АДОБО, нарізаний
- Курячого бульйону 1 літр
- Ріпакової олії для смаження 2 стакани
- 12 кукурудзяних тортилій, розрізаних на 8 частин
- 1 стакан сиру Монтерей Джек або Чедер, натертий
- Зеленої цибулі 2 пера, нарізаних
Приготування:
- В чашу повільноварки (мультиварки) покладіть цибулю, солодкий перець, кукурудзу, помідори, часник, 1 столову ложку порошку чилі, перець чіпотле і бульйон. Посоліть і поперчіть за смаком. Готуйте при слабкому нагріванні 4-6 годин.
- У глибокій сковороді на помірному вогні нагрійте олію до температури 185 ° С. Обсмажте шматочки тортильї до хрусткої рум’яної скоринки, 1-2 хвилини. Викладіть на грубий папір, щоб стік зайвий жир, і відразу ж посоліть і посипте 1 столовою ложкою порошку чилі.
- Розігрійте духовку в режимі гриля.
- Налийте суп в жароміцні чаші й зверху посипте по 2 столові ложки тертого сиру. Поставте чаші на деко і поставте його в духовку під нагрівальний елемент на 1-2 хвилини, поки сир не підрум’яниться і не почне пускати пузирі. Посипте зеленою цибулею і подавайте.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Суп з савойської капусти з яловичиною