Чилі кон карне, або просто чилі - страва мексиканської кухні, яке перекладається з іспанської мови, як «чилі з м'ясом». Хоча основним інгредієнтом страви є перець чилі і м'ясо, мексиканці також кладуть в нього кукурудзу, квасолю, помідори, солодкий перець та інші овочі. Щоб пом'якшити гострий смак страви, подайте його зі сметаною. Чилі можна вживати і як основне блюдо, і як закуску, загорнувши його в тортилью. Час: 1 година 20 хв. Складність: легко Порцій: 6 - 8 Інгредієнти: Яловичого фаршу 900 грамів 3 банки по 400 грамів консервованої квасолі Кідну, рідину злийте, квасолю сполосніть Оливкової олії 3 столові ложки 1 середня цибулина, нарізана кубиками 1 невеликий солодкий зелений перець, очищений від насіння і нарізаний кубиками 2 великих зубчики часнику, дрібно нарізаних Порошку чилі 1/4 стакана і ще трохи за смаком Сушеного орегано 2 чайні ложки Меленої зіри 1,5 чайної ложки Помідорів 800 грамів, нарізаних кубиками Томатного соусу 450 грамів Заморожених кукурудзяних зерен 300 грамів Тертий чедер, сметана для подачі Приготування: У великій каструлі на помірно сильному вогні нагрівайте 2 столові ложки оливкової олії. Підсмажте яловичий фарш, розминаючи його виделкою, протягом 7 - 8 хвилин. Приправте фарш сіллю і перцем по 0,5 чайної ложки. За допомогою шумівки перекладете його на тарілку, застелену паперовим рушником. У каструлі розігрійте 1 столову ложку оливкової олії. Додайте цибулю, зелений перець і часник і обсмажуйте протягом 5 хвилин до м'якості. Потім насипте приправу чилі, орегано і зіру. Обсмажуйте ще протягом 1 хвилини. Перекладіть фарш назад в каструлю. Додайте квасолю, помідори, томатний соус, кукурудзу, 1,5 стакана води й 2 чайні ложки солі. Тушкуйте протягом 30 - 45 хвилин. Спробуйте на смак. При необхідності додайте порошок чилі. Розкладіть чилі по тарілках, зверху викладіть по ложці сметани й посипте тертим сиром. Смачного! Тримайте ще цікавий рецепт: Суп з капусти кале