Алкогольні коктейліАмериканськаКухні світуНапої

Святковий Егг-ног з прянощами

Смачний і зігрівальний Егг-ног – те, що потрібно в найхолоднішу пору року для створення святкового настрою. У багатьох західних країнах Різдво і Новий рік асоціюються з подібним напоєм. У цьому рецепті, на відміну від класичного, немає молока або вершків. Зате пряний яблучний сік і Егг-ног, поєднуючись, створюють напій, в якому одночасно відчувається смак осені й зимових свят.

18+ Надмірне споживання алкоголю шкодить вашому здоров’ю!

Інгредієнти:

Підігрітий яблучний сік з прянощами:

  • Чорного перцю горошком 20 штук
  • Бодян 10 зірочок
  • Запашного перцю 10 штук
  • Кориці 10 паличок
  • Гвоздики 10 штук
  • Кардамону 10 плодів
  • Нефільтрованого яблучного соку без додавання цукру 2 літри
  • Свіжого морквяного соку 2 стакани
  • Свіжого імбирного соку 1/2 стакана
  • Нерафінованого тростинного цукру Демерара 1/2 стакана
  • Цедра з 1 апельсина
  • Свіжонатертого мускатного горіха 1/4 чайної ложки
  • Щіпка солі

Суміш для Егг-нога:

  • 3 великих яйця
  • Мускатного горіха 1/2 чайної ложки
  • Меленої кориці 1/4 чайної ложки
  • Витриманого рому 15 мілілітрів
  • Щіпка солі
  • Цукру 1/4 стакана і ще 1/8 стакана

Святковий Егг-ног:

  • Витриманого рому 350 мілілітрів
  • Витриманого бренді 180 мілілітрів
  • Свіжонатертий мускатний горіх, для прикраси

Приготування:

  1. Для підігрітого яблучного соку з прянощами: з’єднайте чорний перець горошком, бодян, запашний перець, корицю, гвоздику і кардамон у великій каструлі на середньому вогні. Підсмажуйте спеції до появи аромату (3-5 хвилин). Влийте яблучний, морквяний, імбирний соки, додайте цукор, апельсинову цедру, мускатний горіх і сіль.
  2. Зменшіть вогонь до мінімального і залиште суміш, не накриваючи кришкою, до тих пір, поки у соку не з’явиться аромат, а спеції добре не настояться (1-2 години). Процідіть рідину через дрібне сито або марлю для видалення осаду. Сік з прянощами можна приготувати заздалегідь і повторно розігріти перед подачею.
  3. Суміш для Егг-нога: відокремте жовтки від білків. Помістіть їх окремо в 2 середні миски. Збийте жовтки з мускатним горіхом, корицею, ромом і сіллю. Поступово додайте 1/4 стакана цукру. Змішуйте до тих пір, поки текстура не стане шовковистою, а цукор повністю не розчинитися. Відставте на час в сторону.
  4. Збийте білки на середній швидкості, поступово додаючи 1/8 стакана цукру. Досягніть утворення стійких піків. Акуратно вмішати білки в жовткову масу. Термін придатності цієї суміші – приблизно один вечір. Переконайтеся в свіжості яєць, оскільки подаватися вони будуть в сирому вигляді.
  5. Перед подачею святкового Егг-нога: для кожної порції напою змішайте в термостійкій склянці або в кухлі: 120 мл гарячого яблучного соку з прянощами, 60 мл суміші для Егг-нога, 30 мл рому і 15 мл бренді. Прикрасьте тертим мускатним горіхом.

Дивіться також як приготувати яєчний лікер «Адвокат»

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close