Смачний і зігрівальний Егг-ног - те, що потрібно в найхолоднішу пору року для створення святкового настрою. У багатьох західних країнах Різдво і Новий рік асоціюються з подібним напоєм. У цьому рецепті, на відміну від класичного, немає молока або вершків. Зате пряний яблучний сік і Егг-ног, поєднуючись, створюють напій, в якому одночасно відчувається смак осені й зимових свят. 18+ Надмірне споживання алкоголю шкодить вашому здоров'ю! Інгредієнти: Підігрітий яблучний сік з прянощами: Чорного перцю горошком 20 штук Бодян 10 зірочок Запашного перцю 10 штук Кориці 10 паличок Гвоздики 10 штук Кардамону 10 плодів Нефільтрованого яблучного соку без додавання цукру 2 літри Свіжого морквяного соку 2 стакани Свіжого імбирного соку 1/2 стакана Нерафінованого тростинного цукру Демерара 1/2 стакана Цедра з 1 апельсина Свіжонатертого мускатного горіха 1/4 чайної ложки Щіпка солі Суміш для Егг-нога: 3 великих яйця Мускатного горіха 1/2 чайної ложки Меленої кориці 1/4 чайної ложки Витриманого рому 15 мілілітрів Щіпка солі Цукру 1/4 стакана і ще 1/8 стакана Святковий Егг-ног: Витриманого рому 350 мілілітрів Витриманого бренді 180 мілілітрів Свіжонатертий мускатний горіх, для прикраси Приготування: Для підігрітого яблучного соку з прянощами: з'єднайте чорний перець горошком, бодян, запашний перець, корицю, гвоздику і кардамон у великій каструлі на середньому вогні. Підсмажуйте спеції до появи аромату (3-5 хвилин). Влийте яблучний, морквяний, імбирний соки, додайте цукор, апельсинову цедру, мускатний горіх і сіль. Зменшіть вогонь до мінімального і залиште суміш, не накриваючи кришкою, до тих пір, поки у соку не з'явиться аромат, а спеції добре не настояться (1-2 години). Процідіть рідину через дрібне сито або марлю для видалення осаду. Сік з прянощами можна приготувати заздалегідь і повторно розігріти перед подачею. Суміш для Егг-нога: відокремте жовтки від білків. Помістіть їх окремо в 2 середні миски. Збийте жовтки з мускатним горіхом, корицею, ромом і сіллю. Поступово додайте 1/4 стакана цукру. Змішуйте до тих пір, поки текстура не стане шовковистою, а цукор повністю не розчинитися. Відставте на час в сторону. Збийте білки на середній швидкості, поступово додаючи 1/8 стакана цукру. Досягніть утворення стійких піків. Акуратно вмішати білки в жовткову масу. Термін придатності цієї суміші - приблизно один вечір. Переконайтеся в свіжості яєць, оскільки подаватися вони будуть в сирому вигляді. Перед подачею святкового Егг-нога: для кожної порції напою змішайте в термостійкій склянці або в кухлі: 120 мл гарячого яблучного соку з прянощами, 60 мл суміші для Егг-нога, 30 мл рому і 15 мл бренді. Прикрасьте тертим мускатним горіхом. Дивіться також як приготувати яєчний лікер «Адвокат»