Варення й джемиКонсервація

Желе з червоної смородини без варіння

Заготівлю на зиму ягід без варіння можна вважати найкориснішою, адже вони не піддаються термічній дії й в результаті зберігають всі корисні речовини. Пропонуємо варіант домашньої солодкої заготівлі на зиму — приготуйте сироп-желе з червоної смородини без варіння (холодним способом).

Для того, щоб приготувати на зиму сироп-желе, вам обов’язково знадобиться сокодавилка. Сироп-желе — це продукт, по консистенції злегка рідший, ніж желе. Але через 2-3 місяці зберігання в холодильнику має всі шанси перетворитися на повноцінне густе желе, адже ягоди володіють високим вмістом пектину.

Інгредієнти:

  • Ягоди червоної смородини 2 кілограми
  • Цукор 1 кілограм

Приготування:

  1. Переберіть ягоди червоної смородини, обірвавши їх з гілочок і видаливши сміття.
  2. Вимийте ягоди в холодній воді, відкиньте на друшляк, а потім висипте на паперовий рушник, який вбере з ягід вологу.
  3. Пропустіть червону смородину через сокодавилку, отримуючи сік. Сік вийде з піною і частинками смородини — це нормально.
  4. Поставте вичавлений сік в холодильник приблизно на півдня. За цей час піна ущільниться, а сік осяде на дно.
  5. Досить щільну піну зніміть ложкою, для цього рецепта вона не потрібна, зате може стати в пригоді доповненням до компоту або десерту.
  6. Не забудьте відкинути зняту піну на сито, в ній може виявитися сік, який додайте до загальної кількості.
  7. Всипте в сік цукор, який осяде на дно. Якщо у вас немає можливості зберігати сироп в холодильнику, цукру потрібно додати більше.
  8. Щоб крупинки цукру розчинилися в соку, через кожні 5 хвилин перемішуйте цукор в соку. На цю процедуру піде приблизно 30 хвилин.
  9. Якщо цукор розчинився повністю, до єдиного кристала, сироп-желе готовий.
  10. Розлийте його в чисті сухі банки (стерилізувати не обов’язково) і просто закрийте кришками (не герметично). Зберігайте сироп-желе в холодильнику. Використовуйте для компотів та інших напоїв, подавайте до оладок і млинців, насолоджуйтеся з чаєм.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Джем з ожини

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close