Зелені помідори засолені під бочкові

Пізньої осені, коли сонечко вже не таке яскраве і тепле, на грядках залишаються недозрілі помідори. Самі по собі вони не їстівні, але якщо їх засолити, виходить відмінна закуска.
Найсмачніші солоні помідори, звичайно, виходять в бочках, але звичайна емальована каструлька або банка теж підійдуть. Щоб помідори придбали аромат і смак, можна додати різні трави: листя вишні, чорної смородини, дуба, хрону, кропу, петрушки, м’яти. Не забудьте про часник і червоний перець. І в результаті ви отримаєте смачну, пікантну, хрустку, і ароматну закуску.
Інгредієнти:
- Вода 1250 мілілітрів
- Перець чилі свіжий 2 штуки
- Петрушка свіжа 1 пучок
- Помідори зелені 2 кілограми
- Сіль 75 грамів
- Кріп свіжий 1 пучок
- Часник 1 головка
Приготування:
- Для засолювання помідорів підготувати продукти: помідори, зелень кропу і петрушки, часник, червоний перець, сіль і воду.
- Зелень петрушки й кропу (по 1 пучку) подрібнити разом з часником (1 головка) і перцем чилі (2 штучки).
Відібрати щільні, неушкоджені помідори – 2 кг. Розрізати хрест-навхрест, не до кінця, і нафарширувати сумішшю із зелені, часнику і перцю. - Укласти помідори в місткість і залити підготовленим соляним розчином. Для сольового розчину розвести у воді 75 грамів солі.
- Зверху помідори накрити відповідного діаметру тарілкою, щоб вони були повністю занурені в розсіл.
- Зверху на тарілку покласти вантаж. 2-3 дні помідори повинні знаходитися при кімнатній температурі. За цей час розсіл окислиться і почнеться процес бродіння.
- Далі перенести помідори й зберігати в прохолодному місці. Помідори готові до вживання вже на п’ятий день. Якщо помідори великі, – то на десятий день.
Смачного!