КонсерваціяПомідори

Зелені помідори засолені під бочкові

Пізньої осені, коли сонечко вже не таке яскраве і тепле, на грядках залишаються недозрілі помідори. Самі по собі вони не їстівні, але якщо їх засолити, виходить відмінна закуска.

Найсмачніші солоні помідори, звичайно, виходять в бочках, але звичайна емальована каструлька або банка теж підійдуть. Щоб помідори придбали аромат і смак, можна додати різні трави: листя вишні, чорної смородини, дуба, хрону, кропу, петрушки, м’яти. Не забудьте про часник і червоний перець. І в результаті ви отримаєте смачну, пікантну, хрустку, і ароматну закуску.

Інгредієнти:

  • Вода 1250 мілілітрів
  • Перець чилі свіжий 2 штуки
  • Петрушка свіжа 1 пучок
  • Помідори зелені 2 кілограми
  • Сіль 75 грамів
  • Кріп свіжий 1 пучок
  • Часник 1 головка

Приготування:

  1. Для засолювання помідорів підготувати продукти: помідори, зелень кропу і петрушки, часник, червоний перець, сіль і воду.
  2. Зелень петрушки й кропу (по 1 пучку) подрібнити разом з часником (1 головка) і перцем чилі (2 штучки).
    Відібрати щільні, неушкоджені помідори – 2 кг. Розрізати хрест-навхрест, не до кінця, і нафарширувати сумішшю із зелені, часнику і перцю.
  3. Укласти помідори в місткість і залити підготовленим соляним розчином. Для сольового розчину розвести у воді 75 грамів солі.
  4. Зверху помідори накрити відповідного діаметру тарілкою, щоб вони були повністю занурені в розсіл.
  5. Зверху на тарілку покласти вантаж. 2-3 дні помідори повинні знаходитися при кімнатній температурі. За цей час розсіл окислиться і почнеться процес бродіння.
  6. Далі перенести помідори й зберігати в прохолодному місці. Помідори готові до вживання вже на п’ятий день. Якщо помідори великі, – то на десятий день.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close