Варення й джемиКонсервація

Яблучне повидло в духовці (на зиму)

Яблучне повидло – ароматна і смачна солодка заготівля на зиму. Зварити повидло нескладно, якщо ви будете готувати його в духовці. Плюси цього способу в тому, що не треба стояти біля плити і постійно помішувати булькаюче і бризкаюче повидло. До того ж повидло в духовці ніколи не пригорить, якщо ви буде використовувати каструлю з товстим дном або казан.

Інгредієнти:

  • Яблука 3 кілограма
  • Цукор 1,5 кілограма
  • Вода 500 мілілітрів

Приготування:

  1. Для приготування повидла будуть потрібні яблука і цукор.
  2. Яблука візьміть тільки стиглі і міцні. Всі підгнилі плоди приберіть.
  3. Якщо яблука дуже солодкі, кількість цукру можна зменшити.
  4. Яблука ретельно вимийте.
  5. Розріжте яблука в залежності від розміру на 4 або 8 частин. Виріжте насіннєві коробочки і видаліть плодоніжки.
  6. Кожну частину яблука розріжте ще на 3-4 тонких скибочки для зручності і швидкості приготування.
  7. Викладіть скибочки яблук в широку каструлю і влийте теплу воду (500 мл). Якщо яблука дуже соковиті, води можна додати менше.
  8. Поставте каструлю на вогонь, закрийте кришкою і на середньому вогні доведіть до кипіння. Потім зменште вогонь і, помішуючи, щоб яблука не пригоріли на дні, варіть до повного їх розм’якшення. На варіння яблук знадобиться в залежності від твердості плодів від 30 до 45 хвилин.
  9. Зніміть каструлю з розм’якшеними яблуками з плити і трохи пробийте їх занурювальним блендером до однорідного стану, протягом 3-4 хвилин.
  10. А щоб остаточно позбутися від шкірки, протріть яблучне пюре через металеве сито.
  11. Протирати пюре найзручніше дерев’яним товкачем. Яблучну шкірку викиньте.
  12. Увімкніть духовку і розігрійте до 200 градусів.
  13. Всипте в пюре цукор.
  14. Перемішайте пюре з цукром, щоб він розчинився.
  15. Поставте казан в розігріту до 200 градусів духовку. Як тільки яблучна маса закипить, зменште температуру до 110 градусів і варіть повидло 1,5-2 години.
  16. Під час приготування через кожні 25-30 хвилин акуратно помішуйте повидло.
  17. При температурі 110 градусів повидло буде слабо кипіти, не пригорить до дна казана і добре увариться.
  18. Для заготівлі повидла підготуйте невеликі банки (0,5-0,7 л). Банки ретельно вимийте з содою, поставте в каструлю, на дно якої налийте трохи води. Простерилізуйте банки на плиті протягом 15 хвилин. Стерилізують банки безпосередньо перед заповненням їх готовим повидлом.
  19. Кришки також вимийте з содою і прокип’ятіть 10 хвилин. Злийте воду і викладіть кришки на чистий рушник.
  20. Через 1,5-2 години повидло готове. Акуратно дістаньте каструлю з духовки і заповніть їм гарячі стерилізовані банки до верху.
  21. Щільно закрутіть банки кришками.
  22. Поставте банки з повидлом на куртку або ковдру, укутайте і залиште для поступового охолодження на добу. Через 24 години повидло можна прибрати на зберігання. Повидло добре зберігається і при кімнатній температурі.
  23. Ароматне яблучне повидло ідеально з млинцями або свіжим білим хлібом.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Варення з полуниці з цілими ягодами

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close