З черешні досить проблемно приготувати густе варення, тому, що це дуже соковита ягода, і при варінні з цукром утворюється дуже багато сиропу. Щоб зробити таке варення трохи густіше, доводиться додавати багато цукру, а також уварювали його досить довго і в кілька прийомів. Через це варення втрачає вітаміни, аромат і яскравий колір. Це все дуже часто зупиняє кулінарів від приготування варення з черешні. Але вихід є. Для такого типу варення необхідно використовувати желфікс - суміш для загущення варення, до складу якої входить пектин. Завдяки желфіксу, ви істотно зменшите як час приготування варення, так і кількість доданого цукру, а саме варення збереже більшість вітамінів і вийде густим, яскравим і дуже смачним. Інгредієнти: Желфікс 12 грамів Цукор 250 грамів Черешня 500 грамів Приготування: Для роботи нам знадобиться жовта черешня, цукор, желфікс. Черешню ретельно промити. Видалити плодоніжки й кісточки. Відміряти 500 грамів очищеної черешні. Викласти в товстостінну каструлю підготовлену черешню, 50 грамів цукру і 12 грамів желфіксу. Перемішати. Довести до кипіння і варити на невеликому вогні 2 хвилини. За цей час цукор і желфікс розчиняться, а черешня провариться і розм'якне. Всипати решту цукру (200 грамів). Довести до кипіння і варити ще 3 хвилини. Гаряче варення відразу ж розфасувати в стерилізовані банки й закрити кришками. А можна таке варення використовувати відразу ж після приготування. Смачного! Тримайте ще цікавий рецепт: Абрикосове повидло