Варення й джемиКонсервація

Варення з жовтої черешні

З черешні досить проблемно приготувати густе варення, тому, що це дуже соковита ягода, і при варінні з цукром утворюється дуже багато сиропу. Щоб зробити таке варення трохи густіше, доводиться додавати багато цукру, а також уварювали його досить довго і в кілька прийомів. Через це варення втрачає вітаміни, аромат і яскравий колір. Це все дуже часто зупиняє кулінарів від приготування варення з черешні. Але вихід є. Для такого типу варення необхідно використовувати желфікс – суміш для загущення варення, до складу якої входить пектин.

Завдяки желфіксу, ви істотно зменшите як час приготування варення, так і кількість доданого цукру, а саме варення збереже більшість вітамінів і вийде густим, яскравим і дуже смачним.

Інгредієнти:

  • Желфікс 12 грамів
  • Цукор 250 грамів
  • Черешня 500 грамів

Приготування:

  1. Для роботи нам знадобиться жовта черешня, цукор, желфікс.
  2. Черешню ретельно промити. Видалити плодоніжки й кісточки. Відміряти 500 грамів очищеної черешні.
  3. Викласти в товстостінну каструлю підготовлену черешню, 50 грамів цукру і 12 грамів желфіксу.
  4. Перемішати. Довести до кипіння і варити на невеликому вогні 2 хвилини.
  5. За цей час цукор і желфікс розчиняться, а черешня провариться і розм’якне. Всипати решту цукру (200 грамів). Довести до кипіння і варити ще 3 хвилини.
  6. Гаряче варення відразу ж розфасувати в стерилізовані банки й закрити кришками. А можна таке варення використовувати відразу ж після приготування.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Абрикосове повидло

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close