Варення й джемиКонсервація

Варення з яблук Білий налив

Яблука Білий налив – відмінний сорт, який має зелений колір. З дозріванням вони стають практично білими. Яблуні цього сорту приносять смачні й соковиті плоди одні з перших. Урожай погано піддається зберіганню, тому яблука намагаються використовувати в свіжому вигляді або швидко переробити.

Найчастіше такі яблука консервують цілими в сиропі, використовують в приготуванні вина, повидла, джему, тиснуть з них сік, сушать часточками. Сьогодні приготуємо варення з білого наливу. Варення виходить дуже красивим, бурштинового кольору, з прозорими часточками, які увібрали в себе сироп і придбали консистенцію мармеладу.

Інгредієнти:

  • Цукор 500 грамів
  • Яблуко 500 грамів
  • Оцет столовий 25 мілілітрів

Приготування:

  1. Для роботи нам знадобляться яблука Білий налив, цукор, столовий 9% оцет.
  2. 0,5 кг яблук очистити від шкірки, видалити серцевину, а м’якуш нарізати середніми шматочками.
  3. З’єднати яблука з цукром (500 грамів).
  4. Перемішати й залишити на 30 хвилин, щоб виділився сік. Додати 25 мілілітрів оцту. На середньому вогні довести до кипіння, а потім зменшити вогонь і готувати 10 хвилин. Зняти з вогню і залишити на 24 години.
  5. На наступний день знову довести до кипіння і варити на невеликому вогні 10 хвилин. Часточки повинні стати прозорими й увібрати в себе сироп. Якщо буде така необхідність і часточки в повному обсязі вберуть в себе сироп, то можна залишити часточки в сиропі ще на 24 години, а потім знову проварити 10 хвилин, але це необов’язково. Адже слід врахувати той факт, що після закочування часточки будуть настоюватися в сиропі й додатково витягнуть його.
  6. Варення готове. Розфасувати гаряче варення в стерилізовані банки й закатати.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close