Варення й джемиКонсервація

Варення з вишні й аґрусу

Літній ягідний сезон багатий цікавими ідеями вітамінних заготівель про запас. З ягід, що дозрівають приблизно в один і той же час, вийде солодкий дует для зимового домашнього чаювання. Пропонуємо вашій увазі рецепт смачного варення з вишні й аґрусу.

В ягодах вишні міститься мало пектину, тому «компанія» аґрусу більш ніж корисна для отримання абсолютно дивовижного ароматного і густого варення. Оригінальне варення з вишні й аґрусу не тільки смачне і запашне, але і корисне. Воно не надто солодке, тому сподобається тим, хто любить десерти з приємною кислинкою.

Інгредієнти:

  • Аґрус 700 грамів
  • Вишня 700 грамів (вага без кісточок)
  • Цукор 1,7 кілограма

Приготування:

  1. Ягоди вишні вимийте, видаліть плодоніжки й звільніть від кісточок. Вага в списку інгредієнтів вказана в очищеному вигляді. Складіть очищену вишню в миску і засипте цукром.
  2. Вимийте аґрус, невеликими ножицями обріжте плодоніжки й квітколоже. Через деякий час, коли засипана цукром вишня виділить сік, перемішайте ягідну масу в мисці, за допомогою шумівки вийміть вишню.
  3. Поставте миску з сиропом на вогонь, доведіть його до кипіння і варіть 5 хвилин. Потім опустіть в сироп вишню й аґрус і варіть на слабкому вогні 5-10 хвилин. Потім зніміть миску з вогню і залиште варення остигати й настоюватися протягом 4 годин.
  4. Поставте миску з варенням на вогонь знову, повторіть процедуру короткочасного варіння і тривалого настоювання ще 3-4 рази. Коли сироп в мисці в охолодженому вигляді придбає достатню густоту, варення можна вважати готовим.
  5. Поки настоюється і вариться варення, підготуйте банки невеликої місткості — вимийте їх і стерилізуйте будь-яким зручним для вас способом. Кришки прокип’ятити й обсушити.
  6. Готове варення поставте на вогонь останній раз, доведіть, помішуючи, до кипіння і зніміть з вогню. Гаряче варення розкладіть в підготовлені банки, щільно закупорте або закрутіть гвинтовими кришками, переверніть догори дном до повного охолодження.
  7. Остигле варення з вишні й аґрусу в банках приберіть на зберігання в темну комору з кімнатною температурою для тривалого зберігання. Відкриту банку поставте в холодильник і насолоджуйтеся в зимовий або будь-який інший час, з чаєм, окрайцем хліба або просто ложкою.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Варення з гарбуза й айви

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close