Варення й джемиКонсервація

Варення з винограду кишмиш

Серед домашніх заготівель різного варення, особливо здивує і порадує вас варення з кишмишу. Якщо у вас є бажання приготувати оригінальне варення на зиму, то зверніть свою увагу саме на виноградне варення з кишмишу.

Готувати таке варення вигідніше за все восени, коли плоди винограду стають зрілими й солодкими, а ціна на виноград невисока. І хоча таке варення не приготується за п’ять хвилин, а вам доведеться витратити на його приготування кілька днів (мається на увазі час настоювання), зате в результаті ви отримаєте відмінне варення, яке порадує взимку і вас, і ваших близьких.

Інгредієнти:

  • Виноград кишмиш 250 грамів
  • Вода 100 мілілітрів
  • Цукор 250 грамів

Приготування:

  1. Для роботи нам знадобиться виноград кишмиш, цукор, вода.
  2. Виноград перебрати, видалити пошкоджені плоди, промити. У каструлі з’єднати цукор (250 грамів) і воду (100 мілілітрів). Довести до кипіння і варити 5 хвилин.
  3. Зняти каструлю з вогню і викласти підготовлений виноград (250 грамів) в сироп. Закрити каструлю кришкою і настоювати виноград 12 годин. Після настоювання колір винограду зміниться.
  4. Зцідити ягоди, а сироп знову довести до кипіння і варити 3 хвилини.
  5. Зняти каструлю з вогню і викласти в гарячий сироп ягоди. Накрити кришкою і залишити на 12 годин. Через 12 годин процедуру повторити ще раз і знову залишити на 12 годин.
  6. Далі довести варення з ягодами до кипіння і варити 5 хвилин. Кипляче варення можна розфасувати в стерилізовані банки й закатати, а можна охолодити й відразу використовувати.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Варення з брусниці п’ятихвилинка

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close