Варення й джемиКонсервація

Варення з слив, фаршированих волоськими горіхами

Незвичайне варення для ласунів. Родзинкою його є те, що замість кісточок в сливи вкладаються ядра волоського горіха. Варення можна їсти як з чаєм, так і використовувати в домашній випічці. Спробуйте приготувати варення за цим рецептом, і воно неодмінно стане одним з ваших улюблених.

Інгредієнти:

  • Сливи 1 кг
  • Горіхи волоські (ядра) 80 грамів (0,5 склянки місткістю 200 мл)
  • Вода 200 мілілітрів

Приготування:

  1. Сливи для варення беремо стиглі, але тверді й з кісточкою, яка добре відстає від м’якоті.
  2. Вимиваємо банки й кришки теплою водою з харчовою содою.
  3. Потім банки стерилізуємо над парою. Для цього в каструлю наливаємо воду і доводимо її до кипіння. Встановлюємо на каструлю грати, а на неї ставимо чисті банки догори дном. Чекаємо, коли всередині банок почнуть утворюватися і стікати великі краплі (10-15 хвилин).
  4. Кришки миємо з содою, прополіскуємо і стерилізуємо в киплячій воді (можна в тій же каструлі, над якою встановили банки) протягом 10-15 хвилин.
  5. Стерилізовані банки ставимо на чистий рушник шийками вниз, а поруч кладемо прокип’ячені кришки.
  6. Сливи добре промиваємо холодною водою.
  7. Видаляємо у слив живці.
  8. Потім видаляємо кісточки, виштовхуючи їх дерев’яною паличкою. Кісточки повинні вийти, а сливи залишитися цілими.
  9. Замість кісточки в сливу через отвір вкладаємо половинку ядра волоського горіха.
  10. Так фаршируємо всі сливи.
  11. Для варіння сливового варення беремо посуд, який рівномірно розподіляє температуру і не окислюється.
  12. Викладаємо в відповідний посуд сливи й заливаємо водою. Доводимо до кипіння і варимо на невеликому вогні приблизно 15 хвилин, до м’якості слив.
  13. Потім сливи перекладаємо в інший посуд.
  14. У рідину в посуді для варіння всипаємо цукор.
  15. Помішуючи, варимо сироп до повного розчинення цукру.
  16. Додаємо в сироп сливи.
  17. Варимо варення зі слив на слабкому вогні приблизно 10 хвилин.
  18. Варення зі слив, фаршированих волоським горіхом готове. Розливаємо гаряче варення по стерилізованих банках і герметично закручуємо прокип’яченими кришками.
  19. З даної в рецепті кількості продуктів варення виходить дві банки об’ємом 500 мл.
  20. Після закрутки ставимо банки з варенням кришками вниз, вкутуємо теплою ковдрою і залишаємо так до повного охолодження.
  21. Зберігаємо сливове варення з волоськими горіхами в темному і прохолодному місці.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Виноградне варення

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close