Варення з слив, фаршированих волоськими горіхами

Незвичайне варення для ласунів. Родзинкою його є те, що замість кісточок в сливи вкладаються ядра волоського горіха. Варення можна їсти як з чаєм, так і використовувати в домашній випічці. Спробуйте приготувати варення за цим рецептом, і воно неодмінно стане одним з ваших улюблених.
Інгредієнти:
- Сливи 1 кг
- Горіхи волоські (ядра) 80 грамів (0,5 склянки місткістю 200 мл)
- Вода 200 мілілітрів
Приготування:
- Сливи для варення беремо стиглі, але тверді й з кісточкою, яка добре відстає від м’якоті.
- Вимиваємо банки й кришки теплою водою з харчовою содою.
- Потім банки стерилізуємо над парою. Для цього в каструлю наливаємо воду і доводимо її до кипіння. Встановлюємо на каструлю грати, а на неї ставимо чисті банки догори дном. Чекаємо, коли всередині банок почнуть утворюватися і стікати великі краплі (10-15 хвилин).
- Кришки миємо з содою, прополіскуємо і стерилізуємо в киплячій воді (можна в тій же каструлі, над якою встановили банки) протягом 10-15 хвилин.
- Стерилізовані банки ставимо на чистий рушник шийками вниз, а поруч кладемо прокип’ячені кришки.
- Сливи добре промиваємо холодною водою.
- Видаляємо у слив живці.
- Потім видаляємо кісточки, виштовхуючи їх дерев’яною паличкою. Кісточки повинні вийти, а сливи залишитися цілими.
- Замість кісточки в сливу через отвір вкладаємо половинку ядра волоського горіха.
- Так фаршируємо всі сливи.
- Для варіння сливового варення беремо посуд, який рівномірно розподіляє температуру і не окислюється.
- Викладаємо в відповідний посуд сливи й заливаємо водою. Доводимо до кипіння і варимо на невеликому вогні приблизно 15 хвилин, до м’якості слив.
- Потім сливи перекладаємо в інший посуд.
- У рідину в посуді для варіння всипаємо цукор.
- Помішуючи, варимо сироп до повного розчинення цукру.
- Додаємо в сироп сливи.
- Варимо варення зі слив на слабкому вогні приблизно 10 хвилин.
- Варення зі слив, фаршированих волоським горіхом готове. Розливаємо гаряче варення по стерилізованих банках і герметично закручуємо прокип’яченими кришками.
- З даної в рецепті кількості продуктів варення виходить дві банки об’ємом 500 мл.
- Після закрутки ставимо банки з варенням кришками вниз, вкутуємо теплою ковдрою і залишаємо так до повного охолодження.
- Зберігаємо сливове варення з волоськими горіхами в темному і прохолодному місці.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Виноградне варення