Варення й джемиКонсервація

Варення з полуниці й малини

Літо – саме та пора, коли хочеться насолодитися смаком натуральних ароматних ягід і фруктів зі своїх садів, городів і дач. Смак щойно зірваних ягід неповторний. І дуже хочеться хоч якось зберегти приємний спогад про цей смак.

Звичайно ж, хочеться закатати баночку-другу справжнього домашнього варення. Сьогодні пропоную приготувати варення з полуниці й малини. Таке варення відмінно підійде як добавка до чаю або як наповнення морсів. Виходить дуже смачно і дуже ароматно.

Інгредієнти:

  • Полуниця свіжа 300 грамів
  • Малина свіжа 300 грамів
  • Цукор 400 грамів

Приготування:

  1. Для роботи нам знадобиться полуниця, малина і цукор.
  2. 300 грамів полуниці ретельно, але швидко промити. Добре струсити вологу. Видалити листочки. Велику полуницю розрізати на 3-4 частини, а дрібну – на 2-3.
  3. Малину перебрати. У глибоку миску викласти ягоди малини 300 грамів, полуницю, цукру 400 грамів. Акуратно перемішати. Залишити на 30 хвилин для того, щоб ягоди пустили сік.
  4. Перекласти все в каструлю. Довести суміш до кипіння. У міру того, як маса буде закипати, знімати піну. Після закипання варення, вогонь зменшити й варити 5 хвилин.
  5. Кипляче варення відразу розлити в сухі стерилізовані банки й закатати. Накрити банки махровим рушником і залишити до повного охолодження. Зберігати варення в прохолодному місці (підвалі, коморі).

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Конфітюр з абрикосів з бодяном

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close