Варення й джемиКонсервація

Варення з ожини з яблуками і лавандою

Вирішивши зайнятися ягідними заготівлями, відведіть місце на полицях в коморі і для ожинового варення. Взимку, відкривши баночку-другу цих ласощів до чаю, ви згадайте смак і аромат солодкого ягідного літа і оксамитової щедрої осені.

Пропонуємо вашій увазі рецепт чудового варення з ожини з яблуками і лавандою. Поєднання ягід з яблучним фруктовим відтінком і ароматом ефірних масел сушених суцвіть лаванди приємно здивує вишуканим, злегка терпким насиченим смаком варення, яке, до того ж, дуже багате на вітаміни. Воно здатне заспокоїти нервову систему і поліпшити травлення.

Інгредієнти:

  • Ожина свіжа 400 грамів
  • Суцвіття лаванди сушене 1 столова ложка
  • Яблука близько 500 грамів (в очищеному вигляді 400 грамів)
  • Цукор 1,5 склянки (300 грамів)

Приготування:

  1. Для варення підготуйте банки невеликої ємності, загальною місткістю 900 мл. Ретельно вимийте банки, стерилізуйте будь-яким зручним для вас способом. Кришки прокип’ятити і обсушити.
  2. Відібрану для варення ожину складіть в друшляк, сполосніть холодною водою і залиште в друшляку, щоб стекла вся волога і ягоди обсохнули.
  3. Яблука вимийте, почистьте від шкірки, розріжте кожен плід на четвертинки і видаліть серцевину з насінням. Частину яблучної м’якоті, що залишилася нарізати невеликими скибочками.
  4. Складіть вимиту ожину і нарізані яблука в широку каструлю з товстим дном, засипте цукром і, коли фрукти і ягоди злегка пустять сік, поставте каструлю на вогонь, доведіть вміст на слабкому вогні до кипіння і варіть 3 хвилини.
  5. У киплячу фруктово-ягідну масу всипте суцвіття лаванди, перемішайте і варіть ще 5 хвилин.
  6. Готове варення з ожини з яблуками і лавандою в гарячому вигляді розкладіть в підготовлені раніше стерильні баночки, щільно зкупорте або закрутіть гвинтовими кришками і залиште остигати.
  7. Завдяки наявності в яблуках великої кількості натурального пектину, варення після охолодження набуває достатню густоту, хоч довго і не варилось. Таким чином, в ньому зберігся максимум корисних речовин ягід і фруктів.
  8. Варення з ожини з яблуками і лавандою може зберігатися в прохолодній коморі в закритому вигляді протягом 1 року. Це відмінні ласощі до чаю і густа солодка начинка для випічки.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Варення з айви і яблук

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close