Варення з йошти

Йошта – ягода, отримана при схрещуванні аґрусу і смородини. Цікаво, що вона сконцентрувала в собі корисні властивості обох ягід. Урожайність йошти досить висока, тому часто виникає питання, як заготовити її на зиму.
Найчастіше з йошти готують смачне варення. І хоча готується таке варення досить довго, адже ягода проварюється і настоюється в 3 прийоми, зате виходить воно дуже ароматним і смачним.
Інгредієнти:
- Вода 100 мілілітрів
- Йошта 500 грамів
- Цукор 750 грамів
Приготування:
- Для роботи нам знадобиться йошта, вода, цукор.
- 500 грамів ягід перебрати, промити під проточною водою і викласти в сито, щоб стекла вода.
- 100 мілілітрів води з’єднати з цукром (750 грамів). Перемішати, довести до кипіння і варити 2 хвилини.
- Всипати ягоди, довести до кипіння і варити 3 хвилини. Залишити на 12 годин.
- Через 12 годин знову довести варення до кипіння і проварити 4 хвилини. Зняти з вогню і залишити на 12 годин. Третій раз довести до кипіння і варити 5 хвилин.
- Кипляче варення розлити в стерилізовані банки й відразу ж закатати.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Варення з брусниці з горіхами