Варення й джемиКонсервація

Варення з йошти

Йошта – ягода, отримана при схрещуванні аґрусу і смородини. Цікаво, що вона сконцентрувала в собі корисні властивості обох ягід. Урожайність йошти досить висока, тому часто виникає питання, як заготовити її на зиму.

Найчастіше з йошти готують смачне варення. І хоча готується таке варення досить довго, адже ягода проварюється і настоюється в 3 прийоми, зате виходить воно дуже ароматним і смачним.

Інгредієнти:

  • Вода 100 мілілітрів
  • Йошта 500 грамів
  • Цукор 750 грамів

Приготування:

  1. Для роботи нам знадобиться йошта, вода, цукор.
  2. 500 грамів ягід перебрати, промити під проточною водою і викласти в сито, щоб стекла вода.
  3. 100 мілілітрів води з’єднати з цукром (750 грамів). Перемішати, довести до кипіння і варити 2 хвилини.
  4. Всипати ягоди, довести до кипіння і варити 3 хвилини. Залишити на 12 годин.
  5. Через 12 годин знову довести варення до кипіння і проварити 4 хвилини. Зняти з вогню і залишити на 12 годин. Третій раз довести до кипіння і варити 5 хвилин.
  6. Кипляче варення розлити в стерилізовані банки й відразу ж закатати.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Варення з брусниці з горіхами

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close