Варення з гарбуза й айви

Айва – дуже цікавий плід. У сирому вигляді вона терпка, тверда і несмачна. Зате з айви виходять дуже смачні десерти й заготівлі на зиму: компот, джем, мармелад, варення. Вони дуже ароматні й красиві.
Пропоную приготувати варення з гарбуза й айви. Варення виходить дуже красивим і смачним, напівпрозорі шматочки прямо світяться. Для варення вибирайте гарбуз мускатних сортів – вийде набагато смачніше.
Обов’язково приготуйте кілька баночок такого цікавого варення на зиму.
Інгредієнти:
- Айва 500 грамів
- Цукор 500 грамів
- Гарбуз свіжий 300 грамів
Приготування:
- Гарбуз (300 грамів) вимити й очистити від шкірки й насіння. Айву (500 грамів) вимити, видалити насінну коробку. Нарізати гарбуз і айву невеликими шматочками.
- Засипати шматочки цукром (500 грамів) і перемішати. Залишити на 3 години, щоб гарбуз і айва пустили сік.
- Перекласти все в товстостінну каструлю. Довести до кипіння і готувати на невеликому вогні до м’якості й прозорості шматочків. На це йде приблизно 35-40 хвилин. Варення з гарбуза й айви готове.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Густе варення з черешні