Варення й джемиКонсервація

Варення з гарбуза й айви

Айва – дуже цікавий плід. У сирому вигляді вона терпка, тверда і несмачна. Зате з айви виходять дуже смачні десерти й заготівлі на зиму: компот, джем, мармелад, варення. Вони дуже ароматні й красиві.

Пропоную приготувати варення з гарбуза й айви. Варення виходить дуже красивим і смачним, напівпрозорі шматочки прямо світяться. Для варення вибирайте гарбуз мускатних сортів – вийде набагато смачніше.

Обов’язково приготуйте кілька баночок такого цікавого варення на зиму.

Інгредієнти:

  • Айва 500 грамів
  • Цукор 500 грамів
  • Гарбуз свіжий 300 грамів

Приготування:

  1. Гарбуз (300 грамів) вимити й очистити від шкірки й насіння. Айву (500 грамів) вимити, видалити насінну коробку. Нарізати гарбуз і айву невеликими шматочками.
  2. Засипати шматочки цукром (500 грамів) і перемішати. Залишити на 3 години, щоб гарбуз і айва пустили сік.
  3. Перекласти все в товстостінну каструлю. Довести до кипіння і готувати на невеликому вогні до м’якості й прозорості шматочків. На це йде приблизно 35-40 хвилин. Варення з гарбуза й айви готове.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Густе варення з черешні

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close