Варення й джемиКонсервація

Варення з червоного перцю чилі

Рецепти перцевого варення зустрічаються в турецькій, італійській та французькій кухнях. Відмінність їх тільки в додаванні до варення різних трав і прянощів. Опишу процес приготування варення без добавок, солодкий перцевий смак сам по собі дуже яскравий. Але щоб варення було не таким гострим розбавимо його болгарським перцем і яблуками, а для додання приємної кислинки додамо винний оцет.

Замість винного оцту відмінно підійде бальзамічний або сухе червоне вино. Такий джем відмінно поєднується з сиром, м’ясом і просто з підсмаженим хлібом. Готується варення в кілька етапів, у мене пішло 12 годин. Спробуйте спочатку приготувати невелику порцію, на пробу.

Інгредієнти:

  • Бодян (зірковий аніс) 1 зірочка
  • Перець солодкий 6 штук
  • Перець чилі свіжий 6 штук
  • Цукор 325 грамів
  • Оцет винний темний 20 мілілітрів
  • Яблуко 4 штуки

Приготування:

  1. Для приготування перцевого варення підготувати продукти: болгарський перець, гіркий перець чилі, цукор, яблука, оцет. По бажанню в варення можна додати аніс, коріандр і запашний перець.
  2. Болгарський перець (325 грамів це приблизно 6 штук очищених від насіння середніх перців), перець чилі (6 штук) очистити від насіння. Яблука (4 штуки) очистити від шкірки й серцевини.
  3. Перець з яблуками порізати довільними шматочками, скласти в каструлю, засипати цукром (325 грамів) і залишити на ніч до виділення соку.
  4. На ранок поставити каструлю з перцями і яблуками на середній вогонь довести до кипіння і варити хвилин 10. Якщо ви додаєте спеції (аніс, перець духмяний, коріандр), додайте їх на даному етапі.
  5. Занурювальним блендером подрібніть перцеву масу (попередньо вийняти аніс, якщо додавали). За бажанням можна залишити в варенні невеликі шматочки перців, а можна подрібнити до однорідності.
  6. Уварити варення до бажаної густоти. У мене варилося хвилин 15, в кінці додати винний оцет 20 мілілітрів, довести до кипіння і розлити по стерильних баночках. Закатати.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Варення з яблук Білий налив

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (1 оцінок, середнє: 2,00 з 5)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close