Варення й джемиКонсервація

Варення з черешні з желатином

Багато господинь, готуючи варення з черешні, незадоволені тим, що воно виходить дуже рідким. Це не дивно, адже черешня – дуже соковита ягода. Щоб зробити варення густіше, доводиться довго уварювати його, а це дуже погано позначається на смаку.

А хочеться, щоб таке варення не тільки можна було намазати на хліб, але щоб і смакові якості, і аромат, і колір воно не втратило. В такому випадку можна приготувати варення з желатином. Готується воно досить швидко, а взимку порадує вас своїм смаком і консистенцією.

Інгредієнти:

  • Вода 50 мілілітрів
  • Желатин 1 столова ложка
  • Цукор 400 грамів
  • Черешня 700 грамів

Приготування:

  1. Для роботи нам знадобиться черешня, цукор, желатин, вода.
  2. Желатин 1 столову ложку залити холодною водою 50 мілілітрів і залишити для набухання на 5-10 хвилин. Можна також желатин залити соком черешні, який виділиться після видалення кісточок – тоді варення вийде ще густіше.
  3. Черешню (700 грамів) промити, видалити плодоніжки й кісточки. З’єднати черешню і 400 грамів цукру. Перемішати. Залишити на 35-45 хвилин для того, щоб виділився сік. Потім довести до кипіння і варити 10 хвилин.
  4. Додати набряклий желатин. Перемішати до повного розчинення желатину. Довести до кипіння і відразу зняти з вогню.
  5. Кипляче варення розлити в сухі стерилізовані банки й відразу закатати. Варення з черешні з желатином готове.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Варення з червоного перцю чилі

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close