Багато господинь, готуючи варення з черешні, незадоволені тим, що воно виходить дуже рідким. Це не дивно, адже черешня - дуже соковита ягода. Щоб зробити варення густіше, доводиться довго уварювати його, а це дуже погано позначається на смаку. А хочеться, щоб таке варення не тільки можна було намазати на хліб, але щоб і смакові якості, і аромат, і колір воно не втратило. В такому випадку можна приготувати варення з желатином. Готується воно досить швидко, а взимку порадує вас своїм смаком і консистенцією. Інгредієнти: Вода 50 мілілітрів Желатин 1 столова ложка Цукор 400 грамів Черешня 700 грамів Приготування: Для роботи нам знадобиться черешня, цукор, желатин, вода. Желатин 1 столову ложку залити холодною водою 50 мілілітрів і залишити для набухання на 5-10 хвилин. Можна також желатин залити соком черешні, який виділиться після видалення кісточок - тоді варення вийде ще густіше. Черешню (700 грамів) промити, видалити плодоніжки й кісточки. З'єднати черешню і 400 грамів цукру. Перемішати. Залишити на 35-45 хвилин для того, щоб виділився сік. Потім довести до кипіння і варити 10 хвилин. Додати набряклий желатин. Перемішати до повного розчинення желатину. Довести до кипіння і відразу зняти з вогню. Кипляче варення розлити в сухі стерилізовані банки й відразу закатати. Варення з черешні з желатином готове. Смачного! Тримайте ще цікавий рецепт: Варення з червоного перцю чилі